Grădina Zoologică din Amsterdam: Artis Royal Zoo

În centrul Amsterdamului puteţi vizita cea mai veche grădină zoologică din Olanda. Fondată în 1838, Artis Royal Zoo este un punct de atracţie pentru mulţii turişti ai Amsterdamului.

poze Artis Royal Zoo Amsterdam Olanda
Artis Royal Zoo – Amsterdam Olanda

Grădina zoologică Artis este împărţită în patru arii principale: Grădină Zoologică, Planetariu, Grădini Botanice şi Muzeu de Zoologie. În grădina zoologică propriu-zisă vei găsi animale din toată lumea. În plus, un canal unic contruit în cadrul unui acvariu îţi prezintă vietăţile care populează canalele din Amsterdam. Planetariul oferă copiilor o călătorie prin univers.

poza maimuta mandril Artis Royal Zoo Amsterdam Olanda
mandril

În grădinile liniştitoare veţi găsi o mulţime de copaci bătrâni şi statui aparţinând artişilor contemporani şi o impresionantă casa verde din zona pădurilor tropicale. Muzeul de geologie ne prezintă evoluţia planetei de-a lungul a 4 bilioane de ani în urmă.

poze pasari Artis Royal Zoo Amsterdam Olanda
la gradina zoologica Artis
poze Artis Royal Zoo Amsterdam Olanda
te vad

Mai nou a fost deschis şi Micropia, un muzeu al microbilor! Micropia este gazda unei colecţii de microbi, viruşi, ciuperci şi bacterii care de cele mai multe ori sunt asociate cu bolile, dar ele sunt la fel de esenţiale pentru supravieţuirea noastră. În zilele noastre, microorganismele sunt utilizate deja pentru a produce biocarburanţi, pentru a dezvolta noi tipuri de antibiotice şi a ameliora randamentul agricol.

poza sant leii Artis Royal Zoo Amsterdam Olanda
sant

Mi-a plăcut faptul că la această grădină zoologică animalele au spaţii mari la dispoziţie; unele animale sunt îngrădite doar de un şanţ de apă. La ieşire se află o cafenea – resutaurant, unde puteţi lua şi masa. Vara, în lunile iunie, iulie, august, Artis Royal Zoo este deschisă până la apus, iar din câte am văzut unii vizitatori erau la picnic printre flori şi alte plante!

poza pasare Artis Royal Zoo Amsterdam Olanda
la plimbare

inbagaj.ro/

Artis este o experienţă ce merită încercată dacă veţi ajunge la Amsterdam, nu cred că veţi pleca din această grădină zoologică cu un gust cam amar, aşa cum poate vi se întâmplă cînd vizitaţi grădinile zoologice din România. De altfel pentru Artis Zoo ideal este să aveţi la dispoziţie o zi că să vizitaţi pe îndelete fiecare colţişor, fiecare alee, vizuină, specie de acolo şi pentru a face pauză pe una din băncile de acolo.

poza fluture Artis Royal Zoo Amsterdam Olanda
Artis Royal Zoo

Mai multe poze de la gradina zoologică Artis pot fi văzute la Galeria Foto

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Transport:
Tramvai: 6, 9, 14

Preţuri pentru gradina zoologică (eu am avut card I amsterdam şi nu am plătit intrarea):
Adulti: 20.50 €
Copii (3-9 ani): 17 €

Adresa:
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
Artis P.O. Box 20164, 1000 HD Amsterdam

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

One thought on “Grădina Zoologică din Amsterdam: Artis Royal Zoo”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.