Gradina Zoologica Timisoara – imagini foto-video

Grădina Zoologică ”Pădurea Verde” din Timișoara, chiar dacă nu este una dintre cele mai frumoase grădinii zoo sau bogate în animale cred că merită vizitată dacă ajungeți prin zonă.

Gradina Zoologica Timisoara poze capre fotografii
Gradina Zoologica Timisoara – capre

Prin iulie 2018 am ajuns la Timișoara și după ce am vizitat Muzeul Satului Bănățean (îl voi prezenta într-un articol viitor aici poate fi citit) am zis să merg și la Grădina Zoologică, acesta fiind în apropiere.

Citisem câteceva despre Zoo Timișoara și știam cam la ce să mă aștept. Cele 6 hectare ale grădinii sunt ușor de parcurși, iar animalele au țarcuri destul de mari. Nu întâmplător Grădina Zoologică se numește Pădurea Verde. Chiar este o pădure.
Conform celor care se ocupă de Grădina Zoologică, animalele sunt adăpostite în habitate speciale care încearcă să reproducă pe cât posibil condiţiile naturale de viaţă.

Gradina Zoologica Timisoara poze urs vara fotografii
Gradina Zoologica Timisoara – vara – Ursul brun

Animalele pe care le puteți întâlnii se numără: ursul brun, pisica sălbatică, cerbul comun, căprioară, renul, maimuţa Hussar, leul, guanaco, poneiul de Shetland, mara, cangurul pitic, capra domestică sau macacul japonez. Dintre păsări, puteți vedea: struţul, emu, păunul comun albastru, lebăda neagră, lebăda mută, gâsca chinezească, călifarul roşu, raţa fluierătoare europeană, raţa suliţar, raţa ciliană, raţa leşească, găina, bibilica, curcanul, guguştiucul.

gradina zoologica timisoara poze suricata fotografii zoo banat
Suricata – Gradina Zoologica “Padurea Verde” Timisoara

Lista animalelor aflate la Gradina Zoologică ”Pădurea Verde” poate fi consultată pe această pagină

Gradina Zoologica Timisoara poze ponei shetland fotografii
Gradina Zoologica Timisoara – Ponei din Shetland

Se pare că animalele pot fi admirate şi privite chiar şi atunci când sunt hrănite şi îngrijite de personalul specializat, iar unele pot fi chiar atinse. De altfel am observat și eu că multe din animalele din grădină se apropiau de garduri la vederea vizitatorilor. Din câte știu, animalele dintr-o grădină zoologică au regim alimentar special, astfel cred că este mai bine să vă abțineți să le oferiți produse alimentare.
Cât timp am stat prin Grădina Zoologică ”Pădurea Verde” numărul vizitatorilor era mic. Îndrăznesc să spun că nu depășeam cifra 10.

Câteva secvențe video de la Gradină Zoologică din Timișoara:

Grădina Zoologică Timişoara este și cea mai nouă grădină zoologică din România. Deschisă în 1986, la 59 de ani după apariţia primei grădini zoologice din România, se află în proprietatea Primăriei Municipiului Timişoara din 2002, care, în urma unui studiu de fezabilitate, a demarat procesul de reamenajare. Totuși mai sunt lucruri de îmbunătățit; unele cuști păreau cam vechi, panourile cu informații despre animale ar trebui înlocuite, facilitățile pentru vizitatori modernizate. Cum se zice ”se poate și mai bine” dar măcar să se întrețină ceea ce deja există.

Vă recomand să citiți: Lacatele iubirii din Timisoara

Adresa Zoo Timișoara Str. Avram Imbroane nr. 90 (harta)
Telefon: 0040 356 004152
e-mail: zoo@primariatm.ro

Cei ce vor să ajungă la Gradina Zoologica Timisoara cu mijloace de transport public, pot folosi autobuzul 46 (Bastion – Pădurea Verde), care are stație vizavi de Muzeul Satului Bănățean și apoi trebuie să mergeți pe jos.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Programul de vizitare este:
Programul de vară (între 15 aprilie şi 30 septembrie)
Marţi – Duminică – de la orele 10.00 la orele 20.00

Program de iarnă (între 1 octombrie – 14 aprilie)
Marţi – Duminică – de la orele 10.00 la orele 17.00

Luni – Grădina zoologică este închisă pentru vizitatori.
Ultimul acces pentru vizitatori în grădina zoologică este permis cu 30 minute înainte de ora închiderii. Grădina Zoologică este deschisă pe tot parcursul anului.

Pretul biletelor la Gradina Zoologica “Padurea Verde” Timisoara:

Copii ( 1-14 ani) – 1 leu
Adulţi – 3 lei
Familie (doi adulţi şi 1 copil) – 5 lei

Deoarece pot intervenii modificări vă recomand să verificați informațiile legate de program și prețul biletelor pe site-ul oficial sau chiar la numărul de telefon indicat.

rca-ieftin.ro

Cum spuneam, în apropiere se află Muzeul Satului Bănățean, dar și un parc, practic zona este o oază de verdeață, aer curat și liniște. Un loc de relaxare. În incinta Zoo Timișoara este amenajat un loc de joacă pentru copii.

Mai multe poze de la Zoo Timișoara pot fi văzute la Galeria foto

Pozele și clipul video au fost realizate cu aparatul foto Canon G7 X Mark II (review)

One thought on “Gradina Zoologica Timisoara – imagini foto-video”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.