Granturi pentru jurnalisti, bloggeri si fotoreporteri

Granturi pentru jurnalisti, bloggeri si fotoreporteri sunt disponibile in cadrul programului de granturi al Spatiului Economic European.

 Granturi pentru jurnalisti, bloggeri si fotojurnalisti
granturi

Persoanele interesate sa dezvolte materiale pe subiecte referitoare la domeniile in care programul intervine, sunt invitate sa depuna aplicatie pentru finantare.

Scopul programului de granturi pentru media este sa asigure o diseminare cat mai larga, sau orientata spre grupurile relevante din societate, a tematicilor in care programul de granturi SEE intervine. Granturile media sprijina participarea la evenimente relevante, vizitarea unor programe, proiecte sau activitati finantate prin program. Acestea pot fi din Romania, tarile beneficiare sau donatoare ale programului SEE.

Calendarul de evenimente din cadrul programului este disponibil aici.

Persoanele interesante sunt rugate sa prezinte detalii despre motivul pentru care se solicita finantarea si scopul calatoriei. De asemenea, aplicantii sunt rugati sa dovedeasca (prin CV) experienta relevanta ca jurnalisti, bloggeri sau fotojurnalisti si un acord de publicare a materialului din partea unei entitati mass-media. Candidatii trebuie sa fie cetateni sau entitati juridice din Europa.
Reprezentantii granturilor SEE vor asigura, in cadrul finantarii, varietatea in ceea ce priveste canalele media, acoperirea geografica si tematicile de sensibilizare a publicului.

Beneficiarii granturilor media vor furzniza in termen de o luna de la calatorie un raport. In cadrul acestuia vor fi oferite informatii despre materialul realizat, canalele de publicare (inclusiv link-uri, daca este posibil) si cheltuielile realizate.

Limita superioara pentru fiecare grant este de 1.000 EUR. Granturile pot acoperi costurile de deplasare, cazare si subzistenta. Fondurile neutilizate vor fi returnate.

Intrucat numarul de evenimente, ce pot fi de interes pentru jurnalisti, bloggeri si fotoreporteri, este ridicat, nu a fost stabilit un termen limita pentru aplicare. Solicitarile de finantare sunt evaluate pe masura ce sunt depuse. persoanele castigatoare sunt anuntate pe masura ce sunt selectate. Solicitantii selectati vor primi raspuns in termen de cel mult cel mult doua saptamani.

Pentru mai multe informatii, persoana de contact: Bjarni Vestmann, seful Administratiei Comunicare si Relatii Donatori, Biroul pentru Mecanismul Financiar, bve@efta.int.
Mai multe detalii se gasesc la www.eeagrants.org

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.