Guardians of the Galaxy – un film SF ce merita vazut

Pina in prezent Guardians of the Galaxy, film realizat de Marvel, este unul din cele mai bune filme SF vazute de la inceputul anului pina acum (data scrierii acestui post). Nu am sa va povestesc filmul, doar am sa va spun citeva idei, in speranta ca veti decide mai usor daca veti merge sa-l vedeti sau nu.

film sf  Guardians of the Galaxy
Guardians of the Galaxy

Desi este un film SF cred ca va fi pe placul unui public mai larg; scenariul nu te plictiseste, te face sa rizi constant avind toate “ingredientele” unui film de succes: diversi indivizi certati cu legea (Star-Lord aka Peter Quill – Chris Pratt, ratonul Rocket – Bradley Cooper, Gamora – Zoe Saldana, copacul Groot – Vin Diesel), arme care mai de care mai sf :), muzica foarte bine aleasa (awesome mix tape 1, o sa vedeti la film!), nu lipsesc nici povestile mai mult sau mai putin emotionale combinate cu lupte fantastice, actiune de la un inceput pina la genericul de sfirsit. Si apropo nu va grabiti sa parasiti sala, chiar inainte sa “curga” acel kilometric generic de sfirsit, mai este o faza tare amuzanta. Oricum, nu cred ca veti simti cind trec cele 2 ore si ceva, cit dureaza filmul.

Gardienii galaxiei film sf
Gardienii galaxiei

Eu zic ca merita sa mergeti sa-l vedeti; daca este posibil chiar la Imax 3D, unele efectele speciale sunt impresionante, iar de citeva ori chiar ai senzatia ca plutesti prin cosmos! Si mai spun ca merita sa mergeti sa-l vedeti pentru ca si reactia celor din sala a confirmat banuiala (dupa ce am vazut trailer-ul) ca filmul o sa fie neasteptat de bun. De latfel, uu abia astept sa apara Guardians of the Galaxy 2. Ni s-a spus clar, in scris, la finalul filmului, ca vom avea parte de cel putin o continuare.
Singurul lucru cam ciudat mi s-a parut traducerea (cea vazuta la Imax 3D din Afi Cotroceni); pe alocuri este gresita si asta poate fi o problema pentru cei care nu stiu engleza, deoarece vor pierde unele faze de umor de limbaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.