Grădina japoneză din Herăstrău a fost redeschisă sâmbătă, 14 aprilie 2018, cu un eveniment dedicat obiceiului hanami – admirarea florilor de cireș, prilej pentru oameni să se reunească și să celebreze natură, primăvară.

Construită acum două decenii cu sprijinul Japan World Exposition Commemorative Fund, Grădina japoneză din Parcul Herăstrău a fost refăcută în noiembrie 2017 la inițiativa Ambasadei Japoniei în România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), Universitatea Națională de Arhitectură “Ion Mincu” și JTI, împreună cu Ministerul Teritoriului, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului din Japonia (MLIT).

Un scurt videoclip (aproximativ 7 minute) de la redeschiderea grădinii Japoneze din București:
În grădina Japoneză au avut loc și câteva evenimente, ca de exemplu ceremonia ceaiului:





Lucrările de refacere a grădinii Japoneze au fost realizate de o echipa de specialiști niponi și voluntari români sub conducerea maestrului Takuhiro Yamada, reprezentant al Asociației de peisagistică din Kyoto și specialist cu o vastă experiență în domeniu.



Refacerea grădinii Japoneze a presupus crearea unui peisaj coerent și unitar, prin lucrări de reabilitare tehnico-administrative, precum refacerea zonei mai înalte numite ‘Muntele’, reamenajarea aleilor pietruite, refacerea gardului ornamental, dar și lucrări de întreținere aplicate materialului dendrologic, respectiv a pinilor și a cireșilor japonezi.





Pentru a păstra specificul și particularitatea amenajării peisagistice acestui tip de grădina, ALPAB a plantat, din serele proprii, un număr de 10 arțari japonezi și 481 de azalee.






Vă recomand să citiți: Mestesug traditional japonez prezentat de maestrul Kitazawa la MTR – Bucuresti


Ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii, participă la redeschiderea Grădinii Japoneze din Parcul Herăstrău cu prilejul ‘Hanami – Admirarea florilor de cireş’, eveniment organizat de Ambasada Japoniei în București.

Plantarea de material dendro – floricol decorativ a fost executată astfel încât, pe parcursul celor patru anotimpuri, să fie creat un peisaj deosebit prin paleta de culori diversificată a frunzelor și florilor decorative.

La hanami au fost prezenți și voluntarii care au participat anul trecut la refacerea grădinii, membri ai Asociațiilor Chado Urasenke Tankokai România și Chado Urasenke Tankokai România-Luminiș, precum și voluntari din cadrul JTI și ALPAB.
- Huse si carcase subacvatice la reduceri de vara - 6 June , 2023
- Google prezinta Product Studio un instument care permite utilizatorilor Merchant Center sa creeze imagini folosind AI - 5 June , 2023
- Sejur in Zanzibar 2023 - 5 June , 2023
Frumoasa ocazie de a surprinde fotografii inedite.
@Cristian: norocul celor prezenti a fost vremea frumoasa!