Încep înscrierile la Sony World Photography Awards 2017

Încep înscrierile pentru Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, organizată de World Photography Organisation și care în 2017 va aniversa cea de-a zecea ediție.

fotograf canadian kevin frayer
Kevin Frayer – primul loc Professional Environment

Pe lângă competițiile Professional, Open, Youth și Student Focus, o altă miză este identificarea celui mai bun fotograf din România.

Sony World Photography Awards identifică în fiecare an cele mai bune fotografii din lume. Competiția se adresează tuturor fotografilor și reprezintă o voce autoritară în industria fotografică, putând modela carierele fotografilor câștigători și ale finaliștilor. În fiecare an, competiția atrage artiști consacrați și tineri talentați, prezentând unei audiențe globale cele mai bune fotografii din lume realizate în ultimele 12 luni.

“Este o onoare să mă regăsesc pe aceeași listă cu atâția artiști uimitori! Este incredibil… Câștigarea acestui premiu mă motivează să creez lucrări mai frumoase și să mă dezvolt ca artist fotograf” – Cristina Venedict, câștigătoare a premiului Romania National Award în 2016

“Câștigarea premiului la categoria Portret mi-a schimbat viața! Pe plan profesional, premiul m-a ajutat decisiv să-mi lansez cariera” – Sophie Gamand, câștigătoare la categoria Professional Portrait în 2015

“Premiul a atras mai multă atenție asupra lucrărilor mele, iar din acel moment am început să primesc mai multe propuneri de colaborare și oportunități profesionale” – Kylli Sparre, câștigătoare la categoria Open Enhanced în 2014

“Premiul mi-a schimbat viața și dincolo de nivelul ridicat de vizibilitate mi-a oferit oportunitatea de a crea relații solide de prietenie și colaborări profesionale, pe care în mod normal nu le-aș fi obținut” – Andrea Roseate, locul 3 la categoria Professional Candid în 2016 și câștigătoarea premiului național în Italia, în 2015

Înscrierea în concurs este gratuită, iar fotografii amatori și profesioniști pot aplica accesând următorul link: www.worldphoto.org la oricare din cele patru concursuri: Professional; Open; Youth și Student Focus. Noul website le oferă fotografilor câștigători o expunere mai bună și dispune de un proces de înscriere simplificat.

Înscrierile pentru premiul național – Romania National Award – se realizează prin selectarea automată a participanților cu naționalitate română înscriși la oricare din cele zece categorii Open.

Pentru ediția din 2017 vor fi incluse noi categorii în toate competițiile, ceea ce le va permite fotografilor să își forțeze limitele creative. Mai multe detalii despre definițiile competițiilor și ale categoriilor sunt disponibile aici.

Julien Mauve France 1st-Place Professional Conceptual 2016
Julien Mauve France 1st-Place Professional Conceptual 2016

Printre premiile din cadrul Sony World Photography Awards se numără:

· Echipament foto Sony de ultimă generație

· 25.000 $ (USD) pentru câștigătorul titlului ”Fotograful Anului”

· 5.000 $ (USD) pentru câștigătorul competiției Open

· Echipament foto digital Sony pentru câștigătorii competițiilor naționale

· Prezentarea lucrărilor la expoziția Sony World Photography Awards din Londra

· Includerea lucrărilor în catalogul anual Sony World Photography Awards

· Expunere la nivel global și recunoașterea realizărilor

Scott Gray, CEO al World Photography Organisation, a declarat: “Suntem foarte mândri de aniversarea celei de-a zecea ediții a competiției. De la lansarea din 2007, Sony World Photography Awards a crescut constant atât cantitativ, cât și ca nivel de notorietate. De-a lungul anilor am descoperit și celebrat o varietate largă de fotografii. Sunt onorat de faptul că fotografi din noua generație au beneficiat de premii pentru a-și lansa carierele și că fotografii cunoscuți și-au putut lărgi rețeaua de contacte din industrie. Avem misiunea de a provoca fotografii să-și descopere limitele creative în următorii ani.”

Ediția din 2016 a Sony World Photography Awards a atras un număr-record de 230.103 de înscrieri din 186 țări. Fotojurnalistul iranian Asghar Khamseh a câștigat premiul ”Fotograful Anului” în 2016, cu seria ”Fire of Hatred”, în timp ce distincția ”Romania National Award” i-a fost acordată Cristinei Venedict.

Asghar Khamseh -Iran-L'iris d'Or Photographer of the Year 2016
Asghar Khamseh -Iran-L’iris d’Or Photographer of the Year 2016

Lista finaliștilor Sony World Photography Awards va fi anunțată pe 28 februarie, câștigătorii competițiilor Open și National vor fi anunțați pe 28 martie, în timp ce lista completă de câștigători va fi prezentată pe 20 aprilie 2017, lucrările urmând a fi expuse în cadrul vernisajului de la Somerset House din Londra, între 21 aprilie și 7 mai 2017.

CATEGORIILE COMPETIȚIEI DIN 2017 – descrierile complete sunt disponibile aici

● Professional – va fi evaluată întreaga lucrare

Categorii artistice: Architecture / Conceptual / Landscape / Natural World / Portraiture / Still Life

Categorii documentar: Current Affairs & News / Contemporary Issues / Daily Life / Sport

● Open – va fi evaluată o singură fotografie

Categorii: Architecture / Culture / Enhanced / Motion / Nature / Wildlife / Portraits / Still Life / Street Photography / Travel

● Youth – dedicat fotografiilor cu vârste cuprinse între 12-19 ani, va fi evaluată o singură fotografie pe baza brief-ului ”Beauty”

● Student Focus – dedicat studenților fotografi cu potențial înscriși la cursuri de fotografie; va fi evaluată o singură fotografie pe baza brief-ului ”Memories”

DATE RELEVANTE

● 5 decembrie 2016 – Se închide competiția Student Focus

● 5 ianuarie 2017 – Se închid competițiile Open, Tineret

● 12 ianuarie 2017 – Se închide competiția Professional

● 28 februarie 2017 – Anunțarea finaliștilor la categoriile Professional, Open, Youth și Student Focus

● 28 martie 2017 – Anunțarea câștigătorilor la competițiile Open, Youth și National

● 20 aprilie 2017 – Anunțarea câștigătorilor ”Fotograful Anului” și a categoriilor Professional, precum și a câștigătorilor categoriilor Open, Youth și Student Focus, în cadrul unei ceremonii în Londra

● 21 aprilie 2017 – 7 mai 2017 – vernisajul Sony World Photography Awards de la Somerset House, Londra

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.