Invata sa incadrezi fotografia cu simulatorul Cadrez-moi

Spre deosebire de simulatoarele foto “clasice” ce va ajuta sa va cunoasteti aparatul foto DSLR si sa invatati aspectele tehnice ale realizarii unei fotografii Cadrez-moi va ajuta sa invatati sa incadrati o imagine cit mai placut.

joc foto
cadrez-moi

Cadrez-moi este un instrument de invatare a compozitiei imaginii fotografice disponibil sub forma unui joc realizat in Flash. Limba folosita in acest
joc/simulator este franceza.

Regulile de compozitie ilustrate prin Cadrez-moi sunt:

regula treimilor

– dezvoltarea subiectului, printr-o pozitionare buna in functie de directia de actiune si de nivelul de stringere a cadrului

– incadrare

– natura geometrica a imaginii

Prima data va sunt explicate (in franceza) regulile, apoi urmeaza o serie de 2 sau 3 exercitii practice de simulare a fotografierei unei anumite scene.

joc fotografie
geometrie

Cadrul imaginii, nivelul de zoom, rotirea si orientarea acestuia (orizontal sau vertical) sunt reglabile cu mouse-ul sau cu tastatura. Subiectul ce urmeaza sa fie fotografiat este inconjurat de o linie albastra, iar o linie rosie indica orizontul.

simulare foto
simulare
scor A
rezultat

Trecerea de la o lectie la alta se face doar daca obtineti un punctaj bun (exact ca la unele jocuri electronice !).

rezultat incadrare
rezultat

Regulile de compozitie invatate cu ajutorul jocului Cadrez-moi se aplica indiferent daca folositi un aparat foto, un telefon mobil sau, mai nou, o tableta !

Simulatorul sau jocul Cadrez-moi a fost realizat in cadrul unui proiect scolar UTC de doi elevi, Sami Ben Hassine si Fares Nabi,supervizati de catre Nicolas Esposito.

fotostefan

One thought on “Invata sa incadrezi fotografia cu simulatorul Cadrez-moi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.