Kodak Colorama

Chiar daca firma Eastman Kodak a raportat cresterea deficitului financiar in trimestrul II al acestui an calendaristic, totusi sa ne bucuram ca unul din produsele lor, colorama, s-a intors si sub forma unei galerii virtuale pe blogul foto al publicatiei The New York Times.

colorama
Kodak Colorama

Aceste colorame sunt niste fotografii de mari dimensiuni folosite de Kodak ca reclama pentru produsele lor:

colorama kodak
Kodak colorama – Don Marvin

La momentul realizarii lor aceste fotografi de mari dimensiuni au fost o adevarata provocare tehnica. Povestea coloramei poate fi citita pe site-ul Kodak.

Majoritatea coloramelor au fost realizate de fotografii angajati ai companiei Eastman Kodak, dar cateva au fost realizate de fotografi importanti, precum Ernst Haas, Eliot Porter, Ansel Adams:

ansel adams kodak
Ansel Adams

Revenind la situatia actuala a firmei Kodak, ei au raportat pierderile de aproape 300 milioane USD, comparativ cu sub 200 milioane USD in trim. II, anul trecut. Pierderile actuale sunt in buna parte determinate de decizia Eastman Kodak de a inchide sectorul de productie de camere foto digitale, care a condus la o scadere a veniturilor brute cu circa 27%.
Din aceasta cauza, in prezent, Eastman Kodak se afla in insolventa financiara si risca falimentrul in al doilea semestru al acestui an.

2 thoughts on “Kodak Colorama”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.