Kyeong Jun Yang premiat la ZEISS Photography Award 2020

Kyeong Jun Yang a fost desemnat câștigător al celei de a 5-a ediții a ZEISS Photography Award.

Kyeong Jun Yang portret alb negru chinezoaica  Julie Chen
© Kyeong Jun Yang – ZEISS Photography Award 2020

Câștigătorul ZEISS Photography Award din 2020 este Kyeong Jun Yang din Coreea de Sud, fotograf autodidact și student în jurnalism la Universitatea din Texas.

Seria lui “Metamorfoză” conține imagini alb-negru cu portrete și aspecte din viața de zi cu zi. Fiecare dintre ele o înfățișează sau o reprezintă pe Julie Chen, o tânără care a imigrat în SUA din China continentală la vârsta de doisprezece ani după separarea părinților ei.
Cu seria sa, Yang a dorit să exploreze experiența imigrantului.

poza alb negru fata cos rufe KyeongJun Yang ZEISS Photography Award
© KyeongJun Yang – ZEISS Photography Award

Kyeong Jun Yang folosește un aparat de fotografiat cu film foto format mediu, respectiv Bronica SQA.

KyeongJun Yang a primit ca premiu obiective Zeiss în valoare de 12.000€ Euro și 3.000€ Euro pentru completarea unui proiect foto.

Interviul acordat de KyeongJun Yang poate fi citit pe blogul World Photography Organisation

Imaginile realizate de cei 9 fotografi finaliști (Alexey Vasilyev, Pan Wang, Luisa Dorr, Stefano Sbrulli, Tadas Kazakevicius, Magdalena Stengel, Robin Hinsch, Alena Zhandarova, Jorrit Hoen) pot fi văzute pe site-ul worldphoto.org

Pentru competiția ZEISS Photography Award 2020, fotografii au fost invitați să trimită o serie de cinci până la zece imagini care să răspundă la tema „Seeing Beyond: Discoveries”. De-a lungul timpului rasa umană a fost determinată să facă descoperiri.
Aceasta poate fi o revelație personală, o descoperire științifică și tehnologică sau o idee care a dus la schimbări sociale – un nou mod de a gândi care ne-a revoluționat viața de zi cu zi.

Citește și: Test cu obiectivul Sony FE 55mm f1.8 ZA Zeiss Sonnar T*

De la începutul fotografiei, mulți oameni mari au văzut aparatul foto ca un instrument pentru a explora și pune la îndoială lumea și au folosit puterea imaginii pentru a arunca lumină asupra a ceva nou.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.