Lista scurta Sony World Photography Awards – Student si Youth 2022

World Photography Organisation anunță fotografii selectați pe lista scurtă în cadrul competițiilor Student și Youth ale Sony World Photography Awards 2022.

poza lista scurta Sony World Photography Awards - COMPETIȚIILE STUDENT ȘI YOUTH 2022
Sony World Photography Awards – COMPETIȚIILE STUDENT ȘI YOUTH 2022

Câștigătorii premiilor Student Photographer of the Year și Youth Photographer of the Year vor fi anunțați pe 12 aprilie, iar lucrările lor vor fi prezentate la expoziția Sony World Photography Awards 2022 ce va avea loc la Somerset House din Londra.

LISTA SCURTĂ A COMPETIȚIEI STUDENT

Lista scurtă a categoriei Student prezintă o serie de lucrări realizate de 10 studenți formați în principalele instituții internaționale de învățământ superior. Pentru competiția din 2022, elevii au fost invitați să înscrie o serie de cinci până la zece imagini, realizate pe baza brief-ului denumit Conexiuni (Connections). În ultimii doi ani a trebuit să ne gândim diferit la modul în care ne conectăm unii cu ceilalți, în mai multe moduri decât ne-am fi putut imagina. Lucrările selectate au fost alese pentru răspunsurile nuanțate și inteligente la aceste cerințe.

Legăturile cu identitatea culturală și comunitatea sunt explorate de mai multe proiecte, cum ar fi The Identity of Holland realizată de Ezra Bohm (Olanda, Nederlandse Acedemie voor Beeldcreatie), care se concentrează asupra locuitorilor din satul olandez Urk, ultima regiune din țară în care oamenii încă poartă veșmintele tradiționale; Becoming South African realizată de Aidan Murgatroyd (Africa de Sud, Stellenbosch Academy of Design and Photography) urmărește călătoria fotografului în căutarea unei mai bune înțelegeri și a unui sentiment de legătură cu țara sa de origine după o absență îndelungată; Theologians realizată de Sergey Pronin (Federația Rusă, Docdocdoc School of Modern Photography) surprinde participanții care caută o legătură spirituală în tabăra de vară a Facultății de Teologie a Universității Ortodoxe Sf. Tihon; The Butcher realizată de Dennis Mubanga Kabwe (Zambia, Open Window University Zambia) imortalizează un măcelar aflat la locul de muncă din inima pieței; și Cariño realizată de Chris Rosas Vargas (SUA, Parsons), ce reprezintă o serie de portrete emoționante ale spațiilor publice din Bronx și Harlem;

Citește și: Sony ZV-1 review compactul pentru vlogging si nu numai

Mai departe, seria explorează conexiuni prin reprezentări ale ideii de apropiere și comunicate, precum în Tiramisu realizată de Alexander Komenda (Canada, Aalto University din Finlanda), care prezintă colaborările jucăușe ale lui Komenda cu ai săi colegi studenți pentru a ajuta la trecerea timpului în perioada carantinei; și Disconnected realizată de Oriel Naxhielly Martins (Armenia, ENFO Escuela De Fotografía, Argentina), unde fotograful se concentrează asupra momentelor de intimitate fizică și a luptei de a face față izolării în timpul pandemiei.

ishoot.ro

Legăturile cu trecutul și cu istoria familiei s-au aflat, de asemenea, în centrul mai multor proiecte, printre care se numără și Connections realizat de Sachi Deshmukh (India, Nuova Accademia di Belle Arti, Italia), care juxtapune trecutul și prezentul prin fotografiile vechi ale părinților săi, proaspăt căsătoriți la vremea aceea, ținute de mâinile lor acum îmbătrânite și legate între ele cu un fir roșu; Memories of Family realizată de Xu Han (China Mainland, Nanjing University of the Arts) utilizează imagini abstracte de prim-plan ale unor picături de vopsea și modele pentru a explora relația fotografului cu familia; și Even When We’re Breathing, We’re Moving realizată de Angela Stoll (Australia, University of Wollongong) explorează ideea mișcării ca trecere a timpului prin imagini alb-negru cu expunere lungă a unui dansator într-un spațiu abandonat.

Citește și: Samsung Galaxy Tab S7 – review tableta 11 inch cu stylus

Câștigătorul categoriei Student Photographer of the Year 2022 va fi selectat din cei 10 studenți și anunțat pe 12 aprilie. Alături de universitatea sa, câștigătorul va primi un echipament de imagistică digitală Sony în valoare totală de 30.000 de dolari.

Lista scurtă a categoriei Student din acest an a fost selectată de Colin Czerwinski, Fondatorul revistei NOICE:

Aidan Murgatroyd, Africa de Sud
Academia de Design și Fotografie Stellenbosch

Alexander Komenda, Canada
Universitatea Aalto, Finlanda

Angela Stoll, Australia
Universitatea din Wollongong

Chris Rosas Vargas, SUA
Parsons

Dennis Mubanga Kabwe, Zambia
Universitatea Open Window Zambia

Ezra Bohm, Olanda
Nederlandse Acedemie voor Beeldcreatie

Oriel Naxhielly Martins, Armenia
ENFO Escuela De Fotografía, Argentina

Sachi Deshmukh, India
Nuova Accademia di Belle Arti, Italy

Sergey Pronin, Federația Rusă
Școala de Fotografie Modernă Docdocdoc

Xu Han, China Continentală
Universitatea de Arte din Nanjing

LISTA SCURTĂ A CATEGORIEI YOUTH

Lista scurtă a competiției Youth prezintă șapte câștigători ai categoriei din iunie până în decembrie 2021, care au răspuns fiecare la o temă lunară diferită.

Câștigătorul competiției din luna iunie, Elijah Baptiste (SUA, 15 ani, Compoziție & Design) și-a fotografiat subiectul legat la ochi, din spate, alegând o prezentare în alb-negru și subliniind grația posturii sale. Zinuo Shi (China Continentală, 17 ani, Fotografie stradală) surprinde două femei aflate într-o conversație într-o piață, în timp ce în prim plan afișul cu sus în jos al unui model oferă imaginii o tușă suprarealistă. Emery Sanderson (Canada, 19 ani, Peisaj) a surprins o scenă senină înzăpezită, întreruptă doar de o figură solitară și de urmele pe care le-au lăsat în urmă.
De asemenea, Cameron Borg (Australia, 17 ani, Cultură & Călătorii) înfățișează un om singuratic pus în fața naturii, de data aceasta un surfer fotografiat de sus în valurile agitate.
Imaginea lui Rayhan Mundra’s (USA, 15 ani, Viață sălbatică & Natură) surprinde un urs brun în fracțiunea de secundă în care prinde un somon dintr-un pârâu. Tri Nguyen (Vietnam, 18 ani, Portret) folosește o oglindă stradală pentru a crea un portret din două unghiuri, în strălucirea luminii lunii. Benjamin Joel (USA, 17 ani, Open Call) a captat puterea și determinarea unui campion național la scrimă.

COMPOZIȚIE & DESIGN: Elijah Baptiste, SUA

FOTOGRAFIE STRADALĂ: Zinuo Shi, China Continentală

PEISAJ: Emery Sanderson, Canada

CULTURĂ & CĂLĂTORIE: Cameron Borg, Australia

VIAȚĂ SĂLBATICĂ & NATURĂ: Rayhan Mundra, SUA

PORTRET: Tri Nguyen, Vietnam

OPEN CALL: Benjamin Joel, SUA

Youth Photographer of the Year este evaluat de Hideko Kataoka, Director of Photography la Newsweek Japonia. Câștigătorul va primi o gamă largă de echipamente de imagistică digitală Sony pentru a-și hrăni viziunea.

Câștigătorii competițiilor Student, Youth, Open și Professional de la Sony World Photography Awards 2022 vor fi anunțați pe 12 aprilie 2022. Pentru mai multe informații despre viitoare anunțuri și câștigători, accesați www.worldphoto.org

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

2 thoughts on “Lista scurta Sony World Photography Awards – Student si Youth 2022”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.