Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW – prezentare rucsac foto

Pentru ca necesitatile de transport aparatura si accesorii foto s-au modificat a sosit momentul sa “pensionez” vechiul rucsac foto Lowepro SlingShot 200 aw.

rucsac foto cu acces rapid
Lowepro SlingShot 200 aw

Initial doream un rucsac foto Kata DR-467i BLACK pentru ca la modelul Kata DR-466i BLACK compartimentul pentru laptop nu era incapator pentru laptopul Toshiba Satellite L650-10D meu ce are 15.6 inch.

Acest laptop Toshiba intra bine ( fermoarul este putin fortat ) in compartimentul de laptop de la rucsacul Lowepro CompuTrekker AW care are compartiment tot pentru laptop de 15 inch.
In plus la modelele Kata husa de ploaie ocupa unul din compartimentele foto. Bineinteles ca o puteti muta in alt buzunar, dar solutia aleasa de Lowepro cu buzunar dedicat husei mi se pare mai buna.
Acest CompuTrekker AW dar si modelul Kata amintit anterior sunt prea mari pentru utilizarea zilnica, asa ca m-am orientat spre un rucsac mai compact.

La fata locului am facut o comparatie intre Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW negru si LowePro FastPack 250 Negru.
Diferentele intre cele dou modele sunt destul de mici: LowePro FastPack 250 Negru are in plus un buzunar, situat pe “capacul” compartimentului foto, iar laptopul intra in compartimentul dedicat prin lateral.

Eu am ales Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW negru.

rucsac foto
Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW

Cu laptopul Toshiba Satellite L650-10D:

rucsac foto cu laptop
Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW cu laptop 15.6 inch

Pentru cardurile de memorie exista doua buzunare dedicate:

rucsac foto cu carduri de memorie
buzunare carduri

Eu folosesc carduri de memorie SD, dar probabil si cardurile CF incap in acele buzunare.

Cum spuneam design-ul Lowepro DSLR Video FastPack se bazeaza pe varianta originala LowePro FastPack, fiind un rucsac modular, format din doua compartimente principale: sectiunea pentru echipamente foto si compartimentul pentru accesorii si lucruri personale.
Dar, asa cum va indica si denumirea DSLR Video, Lowepro DSLR Video FastPack a fost adaptat necesitatilor celor care filmeaza cu aparet DSLR, rucsacul fiind este dotat cu un compartiment unde intra casti audio, accesorii precum cabluri sau transmitatoare radio.
Accesul la echipament se face rapid prin partea laterala:

rucsac foto cu acces rapid
Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW

iar pe exteriorul rucascului, pe partea laterala, poate fi montat un trepied sau rig video.Eu am trepiedul SLIK SPRINT PRO 3-Way:

rucsac foto Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW negru
Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW

Revenind la interior:

rucsac foto video
Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW

in compartimentul foto eu am un DSLR Nikon D5100 cu obiectivul Sigma 17-50mm f/2.8 DC EX HSM OS si cu parasolarul atasat, in alt buzunar intra zoom-ul Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G IF ED VR, dar acesta este asezat orizontal, pentru ca daca il asez vertical fortez putin fermoarul de la “capacul” compartimentului foto.

Tot in compartimentul foto mai au loc un blit SB-800 sau Metz 58, acumulatori de rezerva,incarcatorul pentru acumulatori, accesori de curatat obiectivul,cabluri usb.

Am testat compartimentul foto si cu un DSLR mai mare, respectivun Canon 5D Mark cu zoom-ul Canon EF 70-200mm f/2.8L dar fara parasolar, iar in alt buzunar a mai incaput Canon EF 24-70mm f/2.8, dar fara parasolar si a mai avut loc si un blit Canon Speedlite 580EX.

photosetup.ro

In compartimentul de sus puteti transporta obiecte personale sau accesorii foto-video. Rucsacul este confectionat, la exterior, din 300D POLY DOBBY PUX2; poliester 600D, iar la interior din 200D POLY W/PU, adica materiale rezistente la praf si umezeala, iar rucsacul cantareste 1.8kg.
In plus rucsacul foto Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW are in partea de jos un buzunar pentru husa de ploaie:

rucsac foto video
husa de ploaie

Cred ca Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW este un rucsac bine facut, solid, incapator si confortabil in acelasi timp. Materialele alese pentru confectionarea rucsacului ofera garantia unui rucsac pe care sa ne bazam oricand, in orice conditii.
Update: in acest rucsac incape si kitul Nikon D600 plus obiectivul Nikon 70-300 VR.

fotostefan

2 thoughts on “Lowepro DSLR Video FastPack 250 AW – prezentare rucsac foto”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.