Luminite de Craciun Bucuresti 2019 – imagini foto-video

Luminițele de Crăciun București 2019 au fost aprinse joi, 28 noiembrie, la ora 19, de la Tîrgul de Crăciun din Piața Constituției.

Luminite de Craciun Bucuresti poze 2019 fotografii
Luminite de Craciun Bucuresti 2019

Primăria Capitalei, prin Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, a dat astfel startul sărbătorilor de iarnă. Spectacolul de deschidere a fost susţinut de Corul de copii Radio, Lidia Buble, Voltaj şi Loredana & Banda Agurida.

fotografii Luminite de Craciun Bucuresti 2019 romania iluminat festiv
Luminite de Craciun Bucuresti 2019

La ora 19.00 s-au aprins luminile pe arterele principale ale Capitalei.

Anul acesta, iluminatul festiv are ca tema “Euro 2020 – Bucureşti, oraş gazdă”. Fostul fotbalist Miodrag Belodedici, unul dintre cei trei ambasadori ai EURO 2020 din partea României, a fost cel care a aprins luminile de sărbători.
Alături de el s-au aflat doi copii din Corul Radio, dar şi o tânără născută în decembrie 1989, care de şase ani face parte din echipa organizatoare a Târgului de Crăciun.

evomag.ro

Capitala este împodobită cu 10 milioane de beculețe de tip LED – cu 7 milioane mai multe decat în anii precedenți, peste 9.300 de elemente luminoase – dintre care unele cu specific sportiv, aproximativ 4.000 de elemente luminoase 3D și 2D, (cu 1.500 mai multe decât anul trecut) si 2.200 de figurine agabaritice – care depășesc 2,5 metri înălțime.

poze Luminite de Craciun Bucuresti 2019 Romania leduri
Luminite de Craciun Bucuresti – Euro 2020

Traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde și străzi adiacente, în 72 de locații din București.
La piața Presei Libere ar trebui să fie un brad de Crăciun cu tema Euro 2020, dar vineri, 29 noiembrie, încă nu era montat.

Scurt videoclip cu luminile de Crăciun 2019 din București

Mai multe fotografii cu iluminatul festiv Crăciun 2019 București pot fi văzute la Galeria Foto , iar dacă o să am timp voi merge să fotografiez luminițele din alte zone ale Capitalei, inclusiv din parcuri.

Târgul de Crăciun București – Bucharest Christmas Market

poze targ craciun bucuresti bucharest christmas market 2019 romania
Bucharest Christmas Market

În principiu nu sunt modificări majore față de anul trecut. Târgul de Crăciun Bucureşti a pregătit programe speciale dedicate Zilei Naţionale a României şi Crăciunului, un patinoar, Casa Moşului, un brad de Crăciun înalt de peste 30 de metri, dar şi produse tradiţionale de sezon, expuse în cadrul celor peste 130 de căsuţe ale târgului.

Citește și: Cum iti alegi trepiedul foto?

În prima seara la Tărgul de Crăciun a fost expusa cupa UEFA Euro 2020, iar cei interesați puteau să se fotografieze lângă ea.

poze cupa uefa euro 2020 bucuresti piata constitutiei
Cupa UEFA Euro 2020

Bucharest Christmas Market – filmarea din 2018

Bucharest Christmas Market – filmare 2019

MOȘ CRĂCIUN SOSEȘTE LA TÂRG PE 13 DECEMBRIE

Moș Crăciun va sosi la Târgul de Crăciun București, pe 13 decembrie, la ora 18:00, propunându-ne, cu această ocazie, un program artistic special: Gașca Zurli, Alina Sorescu și „Picii lu’Soreasca”, Jo & Band, Randi. Moșul și elfii săi vor sta de vorbă cu cei mici zilnic, între orele 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00, până pe 24 decembrie, pentru a afla direct de la ei ce-și doresc să primească de sărbători. După ultima întâlnire, Moșul își va lua sania și va pleca pentru a pune daruri sub bradul de Crăciun, copiilor din toată lumea.

poze targ craciun bucuresti piata constitutiei
Targul de Craciun Bucuresti – piata Constitutiei

De asemenea, pentru cei care aleg să petreacă Seara de Ajun in Piata Constitutiei, sunt invitati la Concertul extraordinar de Craciun „Silent Night” sustinut de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Big Band-ul Radio, dirijor Andrei Tudor, Grupul vocal „Acapella”, Corul de copii „Sunetul Muzicii” și soliştii Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Ionuţ Ungureanu, Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel, Monica Anghel, Paula Seling, Irina Baianţ si Loredana.

Voi publica și alte articole, așa că poți să urmărești blogul sau să te abonezi cu un click aici și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

Targul de Craciun va fi deschis zilnic, până pe 26 decembrie, între orele 11:00 – 22:00, în perioadele 2 – 5 decembrie / 9 – 12 decembrie / 16 – 19 decembrie, cu o prelungire de 30 de minute (11:00 – 22:30) în perioadele 28 – 30 noiembrie / 1 decembrie / 6 – 8
decembrie / 13 – 15 decembrie / 20 – 26 decembrie. Intrarea este liberă la toate atracțiile din program.

„DĂRUIEȘTE, FII MAI BUN! ȘI TU POȚI FI MOȘ CRĂCIUN!” – CAMPANIA UMANITARĂ A TÂRGULUI DE CRĂCIUN BUCUREȘTI

Invităm publicul să fie alături de copiii mai puțin favorizați, prin Campania „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, organizată anual cu scopul de a încuraja vizitatorii să doneze cărți și jucării, făcând apel la solidaritate și implicare socială. Perioada de desfășurare a campaniei este 28 noiembrie – 20 Decembrie 2019, iar punctul de donare, cufărul în care pot fi lăsate cărțile și jucăriile, se află chiar la intrarea în Casa lui Moș Crăciun din Piața Constituției.

anunt terenuri vanzare valea doftanei prahova

Târgul de Crăciun București se află, anul acesta, la cea de-a XIII-a ediție și se înscrie în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – ”Christmas Markets”. Anual, acesta este vizitat de peste un milion de romani si turisti straini.

One thought on “Luminite de Craciun Bucuresti 2019 – imagini foto-video”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.