Maggie Shannon castiga premiul “Peace Image of the Year” in cadrul Global Peace Photo Award 2021

Premiul principal “Peace Image of the Year” („Imaginea păcii a anului 2021”), în valoare de 10.000 de euro, a revenit fotografului american Maggie Shannon pentru reportajul său despre nașterile acasă din Los Angeles în timpul primei carantine Covid-19 din primăvara anului 2020.

poza alb negru nastere copil sua america
„Extreme Pain, but Also Extreme Joy“ by Maggie Shannon, USA is the Peace Image of the Year 2021.

Câștigătorii concursului internațional Global Peace Photo Award care au primit a noua medalie Alfred Fried Peace, sunt (în ordine alfabetică) :

Nate Hofer pentru “One and a half acres“,

Shabana Zahir pentru “Our journey“,

Derrick Ofusu Boateng pentru “Peace and Strength“,

Snezhana von Büdingen pentru “Meeting Sofie

Aadhyaa Aravind Shankar, în vârstă de 7 ani, din India, a câștigat premiul Imaginea de Pace pentru Copii a anului 2021, care a fost premiată cu 1000 de euro.

Citește și: Ary Bassous castiga cel mai mare premiu de fotografie din lume cu portretul unui doctor

16.396 de imagini din 114 de țări au fost trimise la Global Peace Photo Award 2021. Majoritatea înregistrărilor au venit din India, Rusia, SUA, Germania și Iran.

ishoot.ro

The Global Peace Photo Award (anterior numit Alfred Fried Photography Award) recunoaște și promovează fotografii din întreaga lume ale căror imagini surprind eforturile umane către o lume pașnică și căutarea frumuseții și bunătății în viața noastră. Premiul revine acelor fotografii care exprimă cel mai bine ideea că viitorul nostru constă în coexistența pașnică.

The Global Peace Photo Award este organizat de Edition Lammerhuber în parteneriat cu Photographische Gesellschaft (PHG), UNESCO, Parlamentul Austriac, Austrian Parliamentary Reporting Association, International Press Institute (IPI), German Youth Photography Award și World Press Photo Foundation.

Premiul a fost inspirat de pacifistul și scriitorul austriac Alfred Hermann Fried (* 11 noiembrie 1864 la Viena; † 4 mai 1921 la Viena). Fried a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1911 împreună cu organizatorul Conferinței de la Haga privind dreptul internațional privat Tobias Asser.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Maggie Shannon castiga premiul “Peace Image of the Year” in cadrul Global Peace Photo Award 2021”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.