Maia Morgenstern agresata ?

Am ales acel titlu ca sa va atrag atentia asa cum si pozele de la metrou grupate cu tema ” Si tu contezi! – 10 vedete alaturi de tine! “ vor sa atraga atentia asupra unei noi probleme: mobbing-ul !

mobbing
femeia conteaza

Duminica, 22 aprilie 2012, cand am mers la finisajul expozitiei “Frumoasele straie taranesti ale doamnelor de la oras” a lui Peter Jacobi, in statia de metrou Piata Victoriei mi-a atras atentia o expozitie de fotografie.
Imagini de femei in diferite ipostaze, oarecum cu tenta comuna, majoritatea imbracate ca la munca, aspectul acela de manager, stilul asa-zis corporate, de femeie de succes.
Aceste fotografii, in care mai toate doamnele se tin de cap sau ceva pe aproape, are rolul de a atrage atentia asupra mobbing-ului!
Probabil si voi va intrebati, asa cum m-am intrebat si eu, ce naiba mai este si mobbing-ul asta!
Explicatia am gasit-o pe afisul expozitie: “fenomenul de hartuire psihologica la locul de munca (mobbing)”.

mobbing
mobbing

Iar Wikipedia ne lamureste si mai bine:

“Mobbing (engleză to mob: „a ataca”) este exercitarea stresului psihic asupra cuiva la locul de activitate.Exemple de mobbing sunt: teroare psihică, șicanare repetată la locul de muncă, în școală, club sportiv, penitenciar, internet. Acțiuni tipice pentru mobbing sunt: atacuri la demnitatea persoanei prin violență verbală și fizică, insulte, sau fiind frecvent răspândite despre persoana șicanată, informații neadevărate cu scopul de o izola și chinui.
In 1963 Konrad Lorenz descrie fenomenul de mobbing la iepuri și gâște, la apariția unei vulpi. Fenomenul este observat în 1969 și în cadrul societății umane de către medicul sudez Peter-Paul Heinemann.”

Carevasazica de la iepuri si de la gaste ni se trage! 🙂
Lasand gluma la o parte sper ca acest proiect ,realizat cu banii europeni, adica tot ai nostri, isi va realiza scopul. Informatii despre proiect gasiti pe site-ul lor www.femeiaconteaza.ro
Revenind la fotografiile expuse, relizate de Adrian Stoicoviciu, sunt decente dar in acelasi timp mi s-au parut un pic fortate si cam teatrale. Poate mai multa naturalete n-ar fi stricat.
Si nici tilul “10 VEDETE ALATURI DE TINE!” nu mi se pare adecvat pentru ca, din punctul meu de vedere, doar Maia Morgenstern este o vedeta. Restul -Monica Tatoiu, Dana Savuica, Raluca Moianu, Roxana Iliescu, Monica Iagăr,Sanda Nicola, Simona Pătruleasa, Gabriela Cristea – sunt doar persoane cu notorietate si eu nu stiam ca exista si o Printesa Lia a Romaniei !!

Dar cu printesele Romaniei m-am lamurit cand am ajuns la finisajul expozitiei “Frumoasele straie taranesti ale doamnelor de la oras” despre care am sa povestesc in alt articol.

One thought on “Maia Morgenstern agresata ?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.