Marge Monko este marea câştigătoare a premiului Henkel pentru Artă 2012

Henkel Central Eastern Europe (CEE) a acordat pentru a unsprezecea oară Premiul Henkel pentru Artă, care include suma de 7.000 de euro şi două expoziţii individuale – ajungând astfel la o valoare totală de 35.000 de euro. Anul acesta premiul a revenit artistei din Estonia, Marge Monko.

premiul henkel pentru arta
Marge Monko

Etapa finală a competiției din 2012 a numărat 931 de înscrieri. Un juriu internațional format din experți din muzee, artiști și curatori au decis să acorde premiul artistei Marge Monko, din Estonia, născută la Talin în 1976.

marge monko Studies of bourgeoisie
Studies of bourgeoisie

„Prin această competiţie, Henkel doreşte să contribuie la procesul de integrare europeană şi la cunoaşterea culturală a regiunii Europei Centrale şi de Est. Ne bucurăm că artiști din peste 20 de ţări din Europa Centrală şi de Est au înscris peste 25.000 de opere de artă în cei 11 ani ai competiției”, a declarat Günter Thumser, Preşedintele Henkel CEE, cu ocazia ceremoniei de premiere, ce a avut loc pe 30 octombrie într-una din locaţiile Muzeului Moderner Kunst Stiftung Ludwig (mumok), Viena.Anca Benera & Arnold Estefan
, câștigătorii preselecției locale din România, s-au numărat printre finaliștii ediției de anul acesta de la Viena. Cei doi artiști români au câştigat competiția locală cu trei lucrări care au intrat apoi şi în faza de selecţie internaţională, la Viena – Pacta sunt servanda, performance și video, The equitable principle, instalație mixed-media și Matter&History, foto-montaj și print.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.