Microsoft Pix – aplicatie gratuita pentru a fotografia cit mai bine cu smartphone-ul

Chiar dacă în limba română denumirea celei mai noi aplicaţii Microsoft, Pix, ne duce cu gândul la instrumentul de scris, totuşi app-ul respective se adresează celor pasionaţi de fotografie. Microsoft Pix este o aplicaţie care se foloseşte de inteligenţa artificială pentru a-i ajuta pe cei care folosesc smartphone-uri sau tablete să obţină cele mai bune cadre.

app Microsoft Pix iOS iphone
Microsoft Pix – iOS

Microsoft Pix înregistrează 10 cadre înainte şi după declanşarea camerei smartphone-ului şi analizează claritatea imaginii, redarea culorilor, luminozitatea imaginii şi expresia facială a persoanelor din cadru. Aplicaţia selectează trei dintre cele mai bune fotografii şi le afişează pentru ca utilizatorul să o aleagă pe cea mai adecvată. Celelalte şapte cadre, care nu au fost selectate, sunt folosite în cadrul post-procesării, iar după aceea sunt şterse pentru a nu ocupa spaţiu pe dispozitivul mobil.

Totuşi aveţi grijă ce fotografiaţi, deoarece în mod aleator, pozele acceptate sau respinse de utilizator, pot fi trimise anonim (fără date personale) către Microsoft, în vederea perfecţionării algoritmilor de selecţie şi prelucrare a imaginilor prin app-ul Pix.

fotograf cu smartphone spectacol aerian
fotografiere cu smartphoneul

Aplicaţia gratuită Microsoft Pix este, deocamdată, disponbilă pentru iPhone şi iPad, urmând în curând versiunea pentru Android şi probabil pentru Windows phone !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.