Mirrorless-ul Fujifilm X-T1

Fuji a anuntat oficial lansarea unui nou model de camera foto digitala: X-T1.

mirrorless Fujifilm X-T1
Fujifilm X-T1

Fujifilm X-T1 este un aparat foto mirrorless ce include senzorul CMOS X-Trans de 16 megapixeli de la X100s/X-E2, un vizor electronic cu o rezolutie si o diagonala mai mare (despre care Fuji afirma ca este cel mai mare regasit pe un mirrorless, in acest moment).

Camera foto realizeaza autofocalizarea in 50 milisec si fotografiaza in rafala pana la 8 cadre / sec cu autofocalizare continua. Sensibilitatea ISO poate fi ajustata automat in intervalul 200 – 6.400 sau extinsa la 100 / 51.200 (doar JPEG).

aparat foto Fuji X-T1
Fuji X-T1

Fuji X-T1 dispune de cinci rotite de control si sase butoane a caror functie poate fi personalizata de fotograf. Corpul aparatului este metalic si etansat la praf si umezeala.

aparat foto mirrorless fuji
avansat

In plus, include un sistem autofocus imbunatatit (mai rapid decat X-E2, conform comunicatului oficial), Wi-Fi integrat cu functie remote shooting (asemanator cu Fuji X-A1) si ecran rabatabil.

ecran rabatabil aparat foto digital
ecran Fuji X-T1

Vizarea se realizeaza prin vizorul electronic, cu afisaj OLED, iar focalizarea manuala este ajutata de ruperea imaginii (Digital Split Image) sau focus peak.
Vizarea si incadrarea subiectului se poate realiza si pe ecranul LCD de 3 inch (7,6 cm) cu 1 milion puncte, mobil pe o aza de libertate.
Fujifilm X-T1 nu dispune de blitz incorporat, doar de patina pentru blitz extern.

Fujifilm X-T1
Fujifilm X-T1

Va fi disponibil in kit cu obiectivul Fujinon 18-55 f/2.8-4 OIS.
Fujifilm X-T1 masoara 129 x 90 x 47 mm si cantareste 440 g.

Pretul estimativ 1299 Euro pentru body si 1600 Euro pentru kitul cu obiectiv 18-55mm f/2.8-4. Prezentarea oficiala poate fi urmarita aici.

4 thoughts on “Mirrorless-ul Fujifilm X-T1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.