Miting aviatic la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“

Aeroportul din Otopeni a sărbătorit astăzi, duminica 4 octombrie 2009,  40 de ani de existenţă printr-o demonstraţie de acrobaţie pe un cer plin de nori.

40ani_miting aviatic

Spectacolul aerian s-a va desfăşurat între orele 10:00 şi 12:00 şi a fost organizat cu sprijinul şi participarea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, Aeroclubului României, Statului Major al Forţelor Aeriene Române, Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova, formaţiei “Iacării Acrobaţi” şi Special Air Services.

Spectacolul a fost asigurat de avioane de agrement de război şi civile. Astfel, spectatorii au putut admira avioane CESSNA , Hercules, Iar 99, Mig 21 Lancer, dar şi elicoptere Puma Socat si Dauphin.

hercules_7835

Extra300L_04

Iar99_01

Mig21_16

Puma Socat_7843

Dauphin_38

Festivitatea a început cu un zbor demonstrativ al Şcolii de Aviaţie Civilă, cu trei aparate de zbor CESNA 132. Unul dintre aceste avioane a fost pilotat de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, care apoi a urmărit evoluţia celorlalţi piloţi.

Radu Berceanu

Avioanele Aeroclubului Român, reprezentat de lotul „Hawks of Romania“, aflat sub comanda lui George Rotaru,au executat acrobaţii la joasă înălţimea, iar această reprezentaţie fost dedicată pilotului Mihai Dobre, care şi-a pierdut viaţa într-un accident aviatic din luna iunie.

George Rotaru

5 thoughts on “Miting aviatic la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.