Mitingul de protest pentru lacul din parcul Circului

Duminica, 28 iulie 2013, merg si eu in parcul Circului, din Bucuresti, ca sa testez aparatul foto mirrorless Sony NEX-3N si cele doua obiective primite.

lac parcul circului bucuresti
lacul din parcul Circului

Cum ma invarteam eu prin parc vad ca incep sa apara citeva persoane cu pancarte. “Sa vezi ca iar este vre-un protest!” imi zic eu si intr-adevar a fost un mitig pentru salvarea lacului Circului.

Din cite am inteleg eu scopul mitingului a fost sensibilizarea autoritatilor publice si Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti – ALPAB, fata de scaderea nivelului apei Lacului Circului, ceea ce are drept consecinta deteriorarea echilibrului ecologic al acestuia, in care, alaturi de lotusii egipteni, de chiparosi si alte plante, traiesc pesti, broaste testoase si rate salbatice.

pancarda protest
protest
protest parc
protest

Cauzele scaderii nivelului apei nu se cunosc cu siguranta. Intre acestea ar putea fi incluse colmatarea lacului cu reziduuri si argila si afectarea pinzei freatice de construirea blocurilor din imediata vecinatate.

lac parc circului bucuresti
lacul din parcul circului

mitingul de protest pentru lac
miting
mitingul de protest bucuresti
protest

Mai multe informatii pot fi citite pe laculteiinfo.wordpress.com

pancarte protest
pancarte

Nu am stat prea mult in zona pentru ca aveam treaba si in alta parte, dar sper ca cei prezenti au realizat ceva prin acest miting de protest. Ar fi pacat ca lacul din parcul Circului sa sece, iar fauna sa fie distrusa.

nuferi lac circului
lac

One thought on “Mitingul de protest pentru lacul din parcul Circului”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.