Mica insulă malteza are multe locuri interesante de vizitat, iar unul dintre ele vi-l prezint ți eu acum: Malta Aviation Museum, sau pe românește Muzeul Aviației.
Muzeul Aviației (Aviation Museum) este situat în regiunea Ta’Qali fiind vecin cu ateliere de sticlărie și ceramică malteză.
Acolo se poate ajunge cu oricare din autobuzele turistice ale celor două firme (CitySightseeing sau Malta Sightseeing) care merg pe traseul Nordic (North route sau Blue Line), sau cu autobuzele publice:
56 Valletta – Ta’ Qali (Stadium Stop) – Dingli: Every 60 minutes
186 Bugibba – Ta’ Qali (Stadium Stop) – Rabat: Every 30 minutes
202 Sliema – Ta’ Qali (Stadium Stop) – Rabat: Every 60 minutes
sau mașină/scuter de închiriat.
Programul este de Luni până Duminică de la 9:00 am la 5:00 pm, ultimul bilet poate fi cumpărat la ora 4:00 pm și costă 7 Euro.
Deoarece aceste informații pot sufei modificări vă recomand să verificați site-ul muzeului și site-ul companiei de transport public
Harta muzeului aviației este aceasta iar coordonatele GPS sunt: 35.893483, 14.416326 . Parcarea este gratuită, dar nu mi s-a părut a fi multe locuri.
Bun acum după ce am lămurit unde este muzeul să vedem și cam ce se găsește acolo! Sunt trei hangare, fiecare cu o tematică, iar mie mi s-au părut a fi aproape la fel de întunecoase ca spațiul de la Muzeul Aviației Române (prezentat în acest post), dar micul Canon G7 X Mark II s-a descurcat onorabil.
Romney Exhibition Hangar
În primul hangar, care mie mi s-a părut cel mai mic, numit Romney Exhibition Hangar, se află și casa de bilete plus, ca exponate principale, un Havilland Vampire T11 și un Hawker Sea Hawk 6 dar și multe machete de avioane, uniforme, un simulator (am uitat să întreb dacă funcționează!), aparate foto folosite în aviație, alte avioane pentru restaurare, etc.
Main Exhibition Hangar
Următorul hangar, Main Exhibition Hangar, adăpostește de la liliputanul Le Pou du Ciel la uriașul avion Douglas C-47 Dakota, dar și un Fiat G91R, un Gloster Meteor NF14T, cockpit-ul de la un BAC 1-11 dar și de la English Electric Lightning F2A, un elicopter Augusta Bell 47G-2 și un Bell UH-1 Iroquois (cred că este în restaurare), plus alte avioane, multe motoare de avion și vehicule folosite pe aerodromuri/aeroporturi.
Air Battle of Malta Memorial Hangar
Al treilea hangar – Air Battle of Malta Memorial Hangar – este dedicat celui de-al doilea război mondial.
Aici puteți vedea un Hawker Hurricane IIa, un Supermarine Spitfire IX (aflate în diverse stadii de restaurare), dar și un avion Fairey Swordfish (în restaurare) și un avion numit de Havilland Tiger Moth (capabil să zboare). Mai sunt niște vehicule, dar și alte exponate mai mici.
La pozele panoramice vă recomand să dați click pe ele și apoi click pe semnul lupă (cel cu plus)
Lângă hanagare se mai află o mică clădire folosită de cei care se ocupau de supravegherea spațiului aerian și o capelă. Capela a fost construită în 2012 de voluntarii Fundației Muzeului Aviației, care s-au implicat inclusiv în proiectarea și construcția vitraliilor. Este dedicată Forțelor Aeriene Regale și Forțelor Aeriene ale Commonwealth-ului care și-au pierdut viața în apărarea Maltei.
Muzeul Aviației are un mic magazin cu răcoritoare și dulciuri, dar și o toaletă.
Vă recomand să citiți: Lacate de dragoste in Malta
Durata vizitei poate fi de 1 oră sau poate mai mult, în funcție de cât sunteți pasionați de aviație. Eu am stat acolo aproape 40 de minute, aș fi stat mai mult dar am văzut apropiendu-se autobuzul și vroiam să mai vizitez în acea zi și alte locuri. Zilele următoare am să revin cu informații despre transportul maltez.
Dacă ajungeți la Malta, eu cred că merită să vititați și acest muzeu. Alte poze realizate la Malta Aviation Musem pot fi văzute la Galeria Foto
- Setarea expunerii pentru fotografii de toamna interesante - 10 October , 2024
- Filme de Halloween recomandate fotografilor: o selectie captivanta pentru pasionatii de imagine - 8 October , 2024
- ProGrade anunta primele sale SSD-uri externe – pina la 8 TB de stocare si USB 4.0 - 7 October , 2024
3 thoughts on “Muzeul Aviatiei din Malta”