New York vazut seara de pe feribotul catre insula Staten

Insula Staten este unul din locurile care oferă o privire panoramică spectaculoasă a New York, mai exact zona Lower Manhattan. Feribotul Staten Island transportă gratuit pasageri spre și dinspre Manhattan și Insula Staten.

fotografii calatorie new york insula Staten feribot seara
New York vazut seara de pe feribot

În cele aproximativ 25 minute cât durează o cursă cu feribotul, veți avea ocazia de a vă bucura de vederi spectaculoase ale orizontului din Manhattan, precum și de alte structuri iconice, cum ar fi Statuia Libertății, Podul Brooklyn, Governors Island, Portul New York City și numeroasele clădiri zgârie-nori.

poze statuia libertatii calatorie feribot insula Staten
statuia Libertatii ”bazaita” de elicopter

Feriboturile către insula Staten sunt nave destul de mari, cu 2-3 punți, ele fiind destinate navetiștilor care circulă între Staten Island și Manhattan, dar turiștii sunt la fel sau poate chiar mai numeroși. Bacurile oferă wifi gratuit, au toalete și un mic bar. Cursa este tur-retur dar nu puteți rămâne la bord pentru următoare cursă, trebuie să debarcați și să vă îmbarcați pe următorul feribot.

fotografie turistica america new york staten island ferry
Staten island ferry

Cam bate vântul în timpul călătoriei cu feribotul, astfel o jachetă s-ar putea să fie utilă. Pe feribot, dar mai ales în terminale s-ar putea să vedeți destul de mulți oameni fără adăpost. De asemenea la terminale sunt prezenți polițiști, unii dintre ei înoțiți de câni. La terminale găsiți standuri de unde putetți cumpăra apă plată sau minerală, sucuri, bere, dulciuri, sandviciuri, toalete și acces gratuit wi-fi.

fotografii bac vapor feribot insula Staten america
feribot – port Staten Island

Ca să ajungeți la terminalul feribotului care pleacă din New York (harta) puteți folosii metroul 1 (South Ferry Sta) sau R, W (Whitehall St).

fotografie turistica new york america staten island ferry
Staten Island ferry – New York

De asemenea în jurul terminalului se află numeroase atracții turistice, dintre care eu amintesc doar Battery Park (harta) și Charging Bull (harta) de pe Wall Street.
Staten Island ferry este gratuit și operează 24 / 7, la interval de 30 – 60 minute cu mici excepții. Pentru program actualizat verificați site-ul oficial.

La terminalul Staten Island l-am văzut și mai ales ascultat pe Sean Grissom cajun cellist:

sean grissom cajun cellist staten island terminal usa
Sean Grissom cajun cellist

Insula Staten – (Staten Island)

Este unul dintre cele cinci boroughs (cartiere) ale New Yorkului, celelalte patru fiind Manhattan, Brooklyn, Queens şi The Bronx. Geografic, este cel mai izolat şi mai puţin populat dintre ele.

poza monument 11 septembrie america vacanta
monument dedicat 11 septembrie – far

Până în anii 1970, Staten Island era numit Borough of Richmond datorită apropierii sale de comitatul cu acelaşi nume, cel mai sudic din statul New York. Este al treilea cartier ca mărime, cu o suprafaţă de 153 km2.

Istoria modernă a insulei începe de la coloniştii europeni.

La începutul secolului XVII, încercările olandezilor de a se stabili aici au fost zădărnicite de opoziţia triburilor indigene până în 1670, când coloniştii englezi şi olandezi au preluat controlul insulei.

photosetup.ro

Pe Staten Island, în 1776 au aflat trupele britanice sub comanda lui William Howe de Declaraţia de Independenţă, la scurt timp după ce reuşiseră să-l izgonească pe George Washington în bătălia pentru Long Island şi după ce capturaseră New Yorkul.
Insula este deservită de patru poduri şi o linie rapidă de tranzit, dar este mult mai interesant să ajungi acolo cu feribot Staten island, ca să admiri priveliştea.

Staten Island ferry călătorie ziua:

Citește și: Artificii de 4 iulie la New York

Staten Island ferry călătorie seara:

Cimitirul de vapoare de pe Staten Island

Aflasem, dar nu am avut timp să vizitez, cimitirul de vapoare de pe Insula Staten. Din câte am înțeles cimitirul de vapoare se află la aproximativ 20 km de terminalul de feriboturi (îi poți parcurge cu bicicleta, poate chiar cea de închiriat sau mașina, taxi, Uber sau Lyft).

poza biciclete electrice lime jump new york fotografie turism sua
biciclete electrice de inchiriat Lime si Jump

Departe de agitația din Rossville, zeci de vapoare ruginite, de toate mărimile, pe jumătate scufundate, și-au aflat „locul de veci“. Începând de anul trecut nu se mai poate ajunge chiar până la marginea apei, dar tot poți fură o privire și câteva poze cu care vei face senzație.

Alte obiective turistice aflate pe insula Staten
Din păcate timpul nu mi-a permis să le vizitez, dar le menționez poate voi veți avea mai mult timp la dizpoziție:

•Historic Richmond Town – un muzeu în aer liber unde se află clădiri comerciale şi guvernamentale, plus case sau anexe gospodăreşti aduse din alte zone ale insulei.
•Cea mai bună colecţie de şerpi cu clopoţei (şi alte reptile) din America de Nord, de la mica grădină zoologică Staten island, în Barret Park.
Citește și: 10 aparate foto pentru calatorii
•Snug Hartoor Cultural Centre – 26 de clădiri în stiluri clasice diferite în care se desfăşoară o mulţime de activităţi, grădina botanică din Staten island şi Newhouse Centre for Contemporary Art.

anunt terenuri vanzare valea doftanei prahova

Staten Island probabil este cea mai puţin vizitată suburbie a New York-ului, dar pentru cei ce caută un refugiu liniştit unde să se simtă mai puţin stresași de aglomerație, cu siguranţă merită vizitat. Cum am menționat insula are câteva obiective turistice, dar majoritatea vizitatorilor, totuşi, sunt atraşi de ideea de a putea surprinde o privelişte încântătoare aspra New York, Ellis Island cu Statuia Libetăţii, ce se poate obţine gratuit datorită Staten Island Ferry.

Alte fotografii realizate în călătoria New York – Staten Island și retur pot fi văzute la Galeria Foto

One thought on “New York vazut seara de pe feribotul catre insula Staten”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.