NIKKOR Z 28mm f/2.8 noul obiectiv pentru aparate foto mirrorless Nikon

Nikon a anunțat lansarea NIKKOR Z 28mm f/2.8, celui mai mic și mai ușor obiectiv cu distanță focală fixă din seria Z de până acum.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 poza obiectiv aparat foto mirrorless nikon z
NIKKOR Z 28mm f/2.8

Noul obiectiv NIKKOR Z 28mm f/2.8 este ultraportabil: are o lungime de aprox. 43 mm și cântărește aprox. 155 g.
Acest obiectiv are distanță focală fixă și deschidere mare a diafragmei oferind un unghi de câmp extins, fiind potrivit pentru a arată scene mai ample, iar distanță minimă de focalizare de 0,19 m plasează acest obiectiv în poziția ideală pentru prim-planuri dramatice.

poza aparat foto nikon obiectiv nikkor
Nikon Z5 cu NIKKOR Z 28mm f/2.8

Montură Z largă și diafragmă circulară f/2.8 se combină pentru a oferi performanțe deosebite în condiții de lumina scăzută, iar creatorii de imagini își pot focaliza subiectele pe un fundal cu efect de bokeh foarte delicat, cu aspect natural.

ishoot.ro

Când este utilizat cu un aparat foto în format DX din seria Z de la Nikon, obiectivul oferă un unghi de câmp de 42 mm.

obiectiv nikon fx dx z mirrorlesss
FX – DX

De asemenea, cu NIKKOR Z 28mm f/2.8 se pot înregistra ușor segmente video de o calitate superioară. Distanța focală de 28 mm este clasică în cinematografie, iar cu un obiectiv atât de ușor, utilizatorul poate alege dacă să fotografieze cu aparatul foto ținut în mâna sau cu un sistem de stabilizare gimbal

Citește și: Kitul de filmat Nikon Z 6 – ajutorul creatorilor de continut video

În ceea ce privește focalizarea automată, Nikon spune că obiectivul de 28 mm f/2.8 folosește un „sistem de focalizare multiplă” care realizează o randare naturală pe întregul interval de fotografiere, precum și permite un control rapid și precis al focalizării automate.
Cu toate acestea, Nikon nu notează în mod specific ce tip de motor de focalizare automată folosește obiectivul.

poza obiectiv NIKKOR Z 28mm f/2.8 nikon z mirrorless full frame
NIKKOR Z 28mm f/2.8 – Nikon Z full frame

Nikon adaugă că obiectivul a fost realizat având în vedere înregistrarea video și, ca atare, promite că are o funcționare extrem de silențioasă, o expunere stabilă și o compensare eficientă a efectului focus breathing (variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare).

Inelul de control, silențios, poate fi setat pentru a controla focalizarea, diafragma, compensarea expunerii sau sensibilitatea ISO.
Obiectivul este etanșat pentru asigurarea protecției împotriva prafului și picăturilor de apă. Acceptă filtre de 52mm, iar diafragma maximă este f/16.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 va fi disponibil din luna Decembrie 2021, la un preț de aproximativ 300 Euro. Produsele Nikon sunt disponibile în România la F64 – sau la Photosetup – sau la eMag

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.