Nikon D4S si primele imagini oficiale realizate cu el

Cum va anuntam, o data cu lansare programului de prelucrare a imaginilor NEF/NRW Capture NX-D, firma japoneza a lansat si un dslr full-frame destinat fotografilor profesionisti: Nikon D4S

dslr Nikon D4S
Nikon D4S

Acest Nikon D4S parca este un fel de fata Morgana! Fac aceasta afirmatie pentru ca initial Nikon D4S, noul varf de gama FX, a fost anuntat la CES 2014, unde a fost tinut intr-o vitrina, departe de degetele curiosilor 🙂 , iar apoi a fost un zvon ca parca unii l-ar fi zarit pe la olimpiada de iarna de la Sochi si o sa fie disponibil pe piata din luna martie la un pret de 27.999lei!

Bazat pe modelul D4 pe care il va inlocui, noua camera full frame D4S amelioreaza viteza si precizia de autofocalizare, calitatea imaginii si imbunatateste inregistrarea de videoclipuri.

nikon fx full frame
D4S – FX

Nikon D4S se lauda cu un sistem Autofocus imbunatatit, cu rafala de 11 cadre pe secunda (cu AF activ) si cu capacitatea de a fotografia in intuneric aproape complet, cu valori ISO de pana la 409.600 (conform producatorului D4S este primul aparat foto din lume capabil sa atinga o astfel de performanta!).

Perfectionarile aduse focalizarii automate au imbunatatit punerea la punct si urmarirea subiectelor la 11 fps, oferind in plus un control mult mai fin asupra zonei AF, prin intermediul noului mod Zona AF grup. Acesta monitorizeaza constant cinci campuri AF diferite, ce pot fi deplasate in cadrul matricei de 51 de puncte, in functie de cerintele de compozitie.

Formatul de fisier RAW de dimensiune S, conceput de Nikon, contribuie la accelerarea transferului imaginilor in retele, iar portul Ethernet Gigabit 100/1000TX permite conexiuni extrem de rapide.
In plus, Nikon D4S este un HD-DSLR, putind inregistra filme in format Full HD 50p si 60p, inclusiv la valoarea ISO maxima, cu setari manuale (in modul M).

nikon d4s fx
D4s

Pe langa acestea, functia de reducere a zgomotului 3D de la Nikon reduce zgomotul aleator si fluctuatiile de zgomot atunci cand se filmeaza la sensibilitati inalte. La fel ca D4, modelul D4S ofera trei formate de decupare pentru senzor, FX, DX si decupare nativa (aproximativ 2,7x), precum si o iesire HDMI la rezolutie completa necomprimata catre dispozitivele externe. Inregistrarea sunetului s-a imbunatatit, de asemenea, gratie unui numar mai mare de optiuni pentru controlul audio, inclusiv optiunea de selectare a intervalului de sunet (vant/voce) si de reducere a zgomotului vantului cand se inregistreaza cu microfonul incorporat.

nikon d4s
nikon d4s

Pe langa aceste imbunatatiri, Nikon D4S pastreaza body-ul etanseizat, rezistent, construit din aliaj de magneziu, plus celebrele butoane iluminate.
Bateria EN-EL18a de 2500mAh vine cu autonomie crescuta: 3020 de fotografii pe incarcare.
Primele imagini realizate cu noul Nikon D4S au fost postate pe site-ul oficial sau, daca preferati, Flickr

ishoot.ro

Nikon D4s va fi disponibil in magazine incepand cu luna Martie, la un pret aproximativ de 27.999 lei. Pret actualizat si eventualele promotii pot fi verificate aici.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

5 thoughts on “Nikon D4S si primele imagini oficiale realizate cu el”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.