Nikon Z 30 – noul aparat foto mirrorless pentru vlogging de nivel superior

Mic, capabil și foarte simplu de utilizat, aparatul foto mirrorless Nikon Z 30 este conceput pentru vlogging de nivel superior.

poza aparat foto mirrrorless Nikon Z30 vlogging
Nikon Z 30 – mirrorless vlogging

Compania japoneză spune că noua cameră compactă Z 30 îi va ajuta pe creatori să captureze în mod constant videoclipuri 4K UHD cu aspect profesional, cu o focalizare clară asupra ochilor, fundaluri ușor neclare (efect boken) și sunet de calitate, totul la prima încercare.

nikon z30 aparat foto mirrorless video foto
Z 30

Noul Nikon Z30 este destinat oricui dorește să depășească limitele smartphone-ului, fiind dotat cu un senzorul de imagine în format DX (care este mult mai mare decât senzorul de imagine al unui smartphone) permite înregistrarea unor imagini video clare și bogate în detalii care nu se pot realiza cu un smartphone.

Vloggerii pot să facă înregistrări lungi, cu segmente video neîntrerupte timp de până la 125 de minute, iar focalizarea automată permanentă este disponibilă în timpul înregistrării.

Z 30 utilizează întreagă lățime a senzorului sau pentru a permite un câmp vizual de 100% (aprox.), iar calitatea sunetului este excelentă, grație microfonului stereo încorporat aparatului foto sau unui microfon extern.

Monitorul cu ecran tactil și unghi variabil facilitează fotografierea din orice unghi, iar mânerul adânc permite fotografierea stabilă cu aparatul foto ținut în mâna, chiar și cu brațul întins.

foto nikon mirrorless ecran rabatabil
ecran LCD rabatabil

Nikon Z 30 este cea mai mică și mai ușoară dintre camerele Z mirrorless, despre care compania niponă spune că a fost conceput special pentru crearea de conținut și streaming.

poza mirrorless Nikon Z30 Kit 16-50mm VR
Nikon Z 30 cu Obiectiv 16-50mm DX f/3.5-6.3 VR

Sistemul DX este suficient de mic și echilibrat încât Nikon spune că poate fi ținut pentru perioade lungi de timp fără efort și poate fi împachetat foarte ușor în aproape orice tip de geantă în siguranță și discret. Deși sistemul în sine este mic, este încă dotat cu multe dintre comenzile și funcțiile pe care utilizatorii profesioniști doresc să le vadă, inclusiv butoanele din față și din spate, două butoane de funcție programabile în față.

Citește și: Nikon Z DX 18-140mm – noul zoom pentru mirrorless Nikon Z

Mirrorless-ului Z30 îi lipsește un vizor electronic, dar are un LCD cu unghi variabil, poate fi orientat spre în față, de 3,0 inci, intrare pentru microfon extern (microfoane lavaliere sau shotgun) și are un led de înregistrare vizibil, astfel încât utilizatorii să știe când camera filmează.

mirroless vlogging vlogger nikon z 30
kit vlogging – Nikon Z 30

În timp ce această cameră se concentrează predominant pe video, Nikon spune că Z30 cu 20 de megapixeli este o cameră foto viabilă și promite capabilități impresionante în condiții de lumină scăzută, urmărire AF pentru ochi umani și animale de companie, conectivitate WiFi și Bluetooth, o viteză maximă a obturatorului de până la 1/4000 de secundă și cadență de până la 11 cadre pe secundă (fps) la rezoluție completă RAW.

Mirrorless-ul Z 30 are, de asemenea, o sensibilitate ISO de la 100 la 51.200 (cu opțiuni extinse de până la 204.800 ISO), ceea ce, potrivit companiei japoneze, îl face o soluție potrivită ca aparat foto de călătorie pentru utilizatorii care doresc o cameră capabilă de performanțe înalte, dar care într-o cameră mică și discretă.

Noua cameră Nikon Z30 folosește o baterie reîncărcabilă Li-ion EN-EL25 și un singur card SD compatibil cu formatul SDHC sau SDXC UHS-I, ambele fiind accesibile prin ușa bateriei din partea de jos a camerei.

Opțiunile de conectivitate includ mufa pentru microfon, USB-C pentru transferuri de fișiere și operare/încărcare în timpul utilizării și intrări HDMI de tip D, cunoscute și ca micro HDMI.
Aparatul foto Z 30 poate funcționa și ca o cameră web de streaming folosind software-ul gratuit Webcam Utility de la Nikon.

Un scurt videoclip de prezentare realizat de Alexandra, realizatoare de food vlogging:

Preț Nikon Z 30

Noul Z 30 kit cu obiectivul 16-50mm DX f/3.5-6.3 VR costă 4.800 lei, iar kit cu obiectivele 16-50mm DX f/3.5-6.3 VR + 50-250mm DX f/4.5-6.3 VR 6.100 lei, iar kit-ul vlogger ( include: obiectivul 16-50mm DX f/3.5-6.3 VR, SmallRig Tripod Grip, Telecomanda Bluetooth (ML-L7), Wind Muff Protectie anti-vant) are un preț de 5.000 lei.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Pentru preț actualizat pentru echipamentele Nikon verifică la F64 (vezi oferta) – la eMag (vezi oferta) șau la Photosetup (vezi oferta).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.