Nikon Z 9 poate primi sunete personalizate pentru obturator

Aparatul foto mirrorless Nikon Z 9 folosește un obturator pur electronic, ceea ce înseamnă că apartul este silențios și că orice sunet la declanșare pe care îl auzi este un fișier audio. Nikon a dezvoltat un firmware beta și a tachinat posibilitatea unor sunete personalizate la declanșare, inclusiv mieunatul unei pisici!

Nikon Z 9 poza mirrorless performant
Nikon Z 9

Nikon a făcut o prezentare pe 25 februarie 2022, la târgul de aparate foto și echipamente video CP+ din Japonia, iar o înregistrare a evenimentului a fost distribuită pe canalul oficial YouTube al companiei.

evomag.ro

Ascultă Nikon Z9, care miaună ca o pisică

Prezentarea durează o oră și 35 de minute, dar îți arăt momentul când unul din prezentatori ridică un Nikon Z 9, iar la apăsarea butonului declanșator se aude un miau:

Când este ținut apăsat declanșatorul, camera face o serie rapidă de miaunături în timp ce captează o rafală de fotografii. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui firmware beta.

poza meniu aparat foto mirrorless nikon z 9 sunete obturator
Meniu Nikon Z 9 – sunete obturator – firmware beta

Alte sunete de obturator demonstrate în prezentare includ pe cele ale unui DSLR-ului Nikon D750, aparatul cu film Nikon F4 și vocea prezentatorului înregistrată cu un microfon.

Citește și: Aparat foto pentru vacanta – recomandari si oferte

În timp ce mulți fotografi consideră că un obturator complet silențios este util în mediul lor de lucru – în fotografierea conferințelor de presă sau a spectacolelor live, de exemplu – posibilitatea de a alege sunete de declanșare personalizate ar putea fi util pentru alți fotografi care lucrează în alte domenii.

Un fotograf pentru bebeluși sau copii, de exemplu, ar putea alege ca aparatul de fotografiat să emită sunete amuzante pentru a-și face subiecții să râdă.

Citește și: Sunetul aparatelor foto DSLR

Nu se știe încă dacă sau când această caracteristică neobișnuită de sunet personalizat pentru obturator poate ajunge în Z9 și alte camere mirrorless Nikon.
Nikon spune că se gândește să lanseze o actualizare de firmware pentru camerele sale mirrorless cândva în viitor.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

3 thoughts on “Nikon Z 9 poate primi sunete personalizate pentru obturator”

  1. Mieunatul unei pisici?!!! Dă-mi voie să miaun o corectură 🙂 Ai un typo exact în titlu. Ar trebui să fie „poate primi” în loc de „poate primii”, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.