Ninel si Rosia Montana

La patru ani de la initiere, Proiectul 1990, desfasurat pe soclul fostei statui a lui Lenin din Piata Presei Libere, se inchide cu lucrarile de arta: Ninel si Rosia Montana (RM). Dar sa le vedem pe rind: Ninel este cea de-a optsprezecea lucrare expusa in Piata Presei, fiind realizata de Virgil Scripcariu.

ninel lenin
ninel

Pentru Proiect 1990 Virgil Scripcariu a creat Ninel (adica Lenin citit invers!), o lucrare-satira ce ilustreaza un binecunoscut fenomen social postcomunist: parvenirea.

ninel lenin
afis
explicatii ninel
detalii
soclul statuie lenin bucuresti
parvenirea
adidasi agatati
adidas

Nu am avut timp sa trec si seara prin piata Presei Libere, sa fac o fotografie si cind sunt aprinse luminitele de la masina!

masina ninel bucuresti
auto

A nouasprezecea lucrare expusa in cadrul proiectului este Rosia Montana (RM) asa cum si-a inchipuit-o artista Ileana Oancea: un copil fara cap si cu un glob de aur in mina.

sculptura rosia montana
RM – Rosia Montana

Sculptura “RM” realizata de Ileana Oancea este copilul fara minte, care se bucura cind are un bulgare de aur.

rm Rosia Montana
RM

Din cite am inteles dupa patru ani de la prima lucrare a fost expusa pe soclul din Piata Presei Libere (in ianuarie 2010), proiectul 1990 va lua sfirsit, deoarece se va instala o lucrare permanenta – “Aripi -Monumentul luptei anticomuniste” .

3 thoughts on “Ninel si Rosia Montana”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.