Noi reguli pentru folosirea dronelor in Europa

Noul an aduce noi reglementări privind folosirea dronelor în Europa. Începând cu 31 decembrie 2020, acestea vor fi aplicate în toate țările UE, plus Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Marea Britanie.

drona parcul carol bucuresti
drona

Căutam informații referitoarea la dronele DJI, astfel am aflat că UE mai face un pas în reglementarea utilizării dronelor în spațiul aerian european.
În declarație, DJI invită toți utilizatorii să „îmbrățișeze noua reglementare a dronelor în Uniunea Europeană”.

Compania chineză explică modul în care regulile se vor schimba: va exista o distincție între categoriile cu risc scăzut, mediu și ridicat. Fiecare dintre ele va avea cerințe diferite pentru operatori de produse și drone.

folosirea dronelor in Europa noi reguli UE
folosirea dronelor in Europa

Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (EASA – European Union Aviation Safety Agency) a publicat o propunere pentru noile reglementări încă din iulie 2020.
Propunerea a fost acceptată și, cel puțin la nivel declarativ, ar trebui să ușureze folosirea dronelor în Europa. În primul rând, regulile dronelor vor fi identice în țările EU, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji cu privire la învățarea altora noi atunci când călătoriți între ele. Și în al doilea rând, ar trebui să devină mai ușor să vă zburați drona în zone populate.

drmax.ro/

Patrick Ky, Director Executiv, Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) a declarat:

“With the publication of these documents, European drone operators can now safely operate drones in populated areas. This is a matter of concern and interest for many European citizens and we are pleased to now have the needed regulatory framework in place to allow industry to go ahead and implement new innovative service solutions.”

Citește și: Scurt test – Sony ZV-1 versus Canon G7 X Mark II

Pentru posesorii de drona, pasionați de călătorii, sau cei care folosesc aceste dispozitive că instrument profesional, cunoașterea regulilor de utilizare în țările Europei este o necesitate, asfel vă recomand să citiți informațiile oferite de AESA și cele de pe site-ul companie DJI sau la Autoritatea Aeronautică Civilă Română

Din câte știu, în România, dronele mai grele de 500g trebuie înregistrate la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) ca să zbori legal cu ea. Iar procedura pentru obținerea aprobărilor folosiri dronei în zone populate este destul de complicată.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Dacă zbori în afara localităților, este suficient să anunți zborul telefonic (Centrul de Operațiuni Aeriene – 021 315 01 05) și să furnizezi informațiile cerute: zona de zbor, intervalul orar, numărul de înmatriculare al dronei, datele tale de contact.
Dar îți recomand să verifici noutățile legislative pe site-ul Autorității Aeronautice Civile Române

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

4 thoughts on “Noi reguli pentru folosirea dronelor in Europa”

 1. Off topic… oarecum. Imi amintesc că anul trecut mi-au strălucit ochii la niște drone de pe site-ul tău, pentru micuții din familie, dar apoi a venit coronavirusul… știi…
  Mai imi amintesc că mi-a plăcut blogul tău. Fotografiile cu artificii și toate articolele interesante despre arta fotografică și instrumentele ei. Viața are felul ei de a ne ține ocupați și departe de lucrurile care ne fac plăcere, dar amintirea frumosului care ne-a adus bucurie rămâne. Iar pentru asta îți mulțumesc.
  Dorința mea pentru noul an este sa gasești o modalitate de a muta blogul pe wordpress. 🙂 Mi-ar fi mult mai ușor să te urmăresc. Nu uita că eu sunt filolog, iar la tine arta se imbină cu tehnica, așa că, mă gândesc că n-ar fi o problemă să vii pe platforma mea, fără să o parasești pe aceasta. Sunt bloguri wordpress cu link către un blog extern. Părerea mea este că, în afară de mine, ai câștiga și alți follower-i.
  Dacă este prea complicat, însă, sper să mă vizitezi din când în când și să-mi amintești de tine, cum ai făcut ieri.
  Vom avea focuri de artificii și în acest an? 🙂 La mulți ani!

 2. Blogul este pe WordPress si sper ca anul viitor o sa am timp sa ma ocup sa-l imbunatatesc cumva!
  Cand doresc sa aflu recomandari de filme sau seriale blogul tau este printre primele vizitate!
  Din cate stiu, anul acesta nu vor fi spectacole de artificii, cum au fost anii anteriori.
  La mult ani!

 3. Pentru artificii am venit, recunosc. Zgomote de petarde, artificii etc au fost toată noaptea de Revelion. Păcat că n-a fost și un spectacol oficial pe care să poți să-l fotografiezi. Poate la anul… 🙂
  Cum adică blogul tău este pe wordpress? Același wordpress pe care este și blogul meu? Atunci de ce arată cu totul altfel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.