Noile aparate foto compacte Canon din gama premium: G5 X si G9 X

Canon a lansat două modele de camere foto digitale compacte din gama premium, dotate cu un senzor în format de 1 inch (8,8 x 13,2 mm): PowerShot G5 X şi PowerShot G9 X.

compact performant canon PowerShot G5 X
Canon PowerShot G5 X

Acestea integrează senzori şi procesoare de imagine de generaţie nouă şi promit rezultate comparabile cu cele de pe aparatele foto din clasa superioară.

Ambele modele folosesc un senzor CMOS retroilumat cu diagonală de 1 inch, de 20,2 MPx, coordonat de un procesor DIGIC 6, care permit o sensibilitate ISO între 125 şi 12.800 şi folosesc tehnologia Canon HS System, ce permite realizarea de imagini şi videoclipuri mai detaliate şi colorate chiar şi în condiţii de lumină puţină.

Ambele aparate foto dispun de comunicare Wi-Fi şi NFC, fiind compatibile cu aplicaţia (app) Canon Camera Connect care permite transferul wireless către dispozitive compatibile iOS sau Android.
De asemenea, a fost implementată tehnologia Star Mode, care facilitează autofocalizarea pentru amatorii de astrofotografie.

Modelul PowerShot G5 X dispune de un obiectiv zoom 8,8 – 36,8 mm f:1,8 – 2,8 (4,2x) IS (echivalent 135: 24 – 100 mm), de un vizor electronic cu o rezoluţie de 2,36 milioane de puncte, dar şi de un ecran LCD, de tip touch-screen, cu diagonală de 3 inch şi 1,04 milioane de puncte, basculabil, pentru a permite încadrarea subiectului din diferite unghiuri.

canon PowerShot G5 X lcd rabatabil
PowerShot G5 X

Noul G5 X oferă setări manuale de filmare şi asigură stabilitatea imaginii prin tehnologia Advanced Dynamic IS. Captura video oferă rezoluţie Full HD la maximum 60 de cadre pe secundă.

canon PowerShot G5 X zoom
Canon PowerShot G5 X

Canon PowerShot G5 X este dotat cu bliţ integrat şi cu patină pentru un bliţ extern, din gama EX. Camera este, de asemenea, compatibilă cu telecomanda cu fir Canon RS-60E3

Imagini realizate cu G5 X pot fi văzute pe site-ul:
http://cweb.canon.jp/camera/dcam/lineup/powershot/g5x/image-sample.html

Modelul G9 X oferă capabilităţi similare într-un corp mai compact.

aparat foto compact Canon PowerShot G9 X argintiu
Canon PowerShot G9 X
aparat foto Canon PowerShot G9 X
Canon PowerShot G9 X

Canon PowerShot G9 X este dotat cu un obiectiv zoom 10,2 – 30,6 mm (echivalent 135: 28 – 84 mm, zoom 3x) f:2 – 4,9 IS, prevăzut cu un inel multifuncţional, customizabil , un ecran LCD de tip touch-screen care permite accesarea şi ajustarea tuturor setărilor camerei, chiar şi în timpul fotografierii.

Canon PowerShot G9 X argintiu
Canon PowerShot G9 X argintiu
Canon PowerShot G9 X negru
Canon G9 X

Imaginile oficiale realizate cu G9 X pot fi văzute pe site-ul:
http://cweb.canon.jp/camera/dcam/lineup/powershot/g9x/image-sample.html

Noile modele vor fi disponibile comercial din noiembrie a.c. la preţuri de 800Euro (G5 X) sau 530Euro (G9X).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.