Noile modele Sony NEX-7, Sony NEX-5n, Alpha 77 si 65

Marti dupa-amiaza, compania Sony a lansat in Romania, noile camere foto din seriile NEX si Alpha SLT.

Evenimentul de lansare s-a desfasurat la Casa Seciu din judetul Prahova, acolo unde am putut testa noile modele Sony NEX-5n,Sony NEX-7, Alpha77 si Alpha65, in prezenta managerului Sony Romania Tomohiro Nakashima si a reprezentatilor Sony Academy: Rafal Wylegala si Krzysztof Szablisty.

manager sony romania
Tomohiro Nakashima

sony academy
Rafal Wylegala
sony academy
Krzysztof Szablisty

Evenimentul de lansare a fost interactiv si a inclus, pe langa clasicele prezentari ale aparatelor foto si o degustare de vinuri, un moment artistic cu dansuri traditionale Romanesti si – bineinteles – posibilitatea de a testa aparatele.

Sony NEX-5n:

Acest model este destinat fotografilor entuziasti si celor care calatoresc. Se caracteriseaza printr-un mod de utilizare facil, functii “Help” incorporate in meniu si un ecran touch-screen care asigura operarea la fel de usoara ca si a unui telefon mobil.

NEX-5N
sony NEX-5N

ishoot.ro

NEX-5N
NEX-5N

Noul model foloseste un senzor APS-C (23,5 x 15,6 mm) HD CMOS de 16,1 MPx, coordonat de un nou procesor Bionz, care permite un ISO de 25.600 si o fotografiere in cadenta de pana la 10 cadre/sec. Ecranul LCD, de tip touch-screen, are diagonala de 3 inch (7,5 cm) si poate fi basculat in sus 90° si in jos 45°.
Noul model preia si amplifica efectele asupra fotografiilor lansate o data cu modelul NEX 3; HDR Painting, Soft Focus, Miniature, Rich-Tone Monochrome sau Soft High-key se pot realiza direct in camera, fara sa mai fie nevoie de prelucrare ulterioara in calculator.

Panorama realizata doar cu aparatul NEX-5n:

panoramic
nex-5n

Mirrorless :

NEX-5N
EX-5N

Sony NEX-5N va fi disponibil comercial in Romania din septembrie a.c. la pretul 3.199 lei, in kit cu obiectivul E 18 – 55 mm OSS.

Pozele aparatului NEX-5n sunt facute cu Sony Alpha 65:

“fotografiere în rafală la 10 cps şi rezoluţie full din lume, cu detectarea fazei de focalizare automată ; nou sistem de focalizare automată în 19 puncte, ; primul vizor XGA OLED Tru-Finder™, cu afişare multifuncţională a informaţiilor”
“α65 va putea fi achiziţionat la preţ de 4600 lei (obiectiv DT18-55)”

alpha 65
a65

Sony NEX-7:
Un model asteptat de fotografii care cauta o camera foto de “backup” pentru sistemul DSLR sau de fotografii entuziasti, Sony NEX-7 continua seria camerelor foto Mirrorless.

jetpack_subscription_form title=”Get Free Blog Post Updates!” subscribe_text=”Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.” subscribe_button=”Sign Me Up!”]

nex 7
nex 7

Desi nu am apucat sa “butonez” prea mult noul NEX-7 pentru ca a existat doar unul singur si a trebuit sa ajunga la cat mai multi participantii, am vazut o imbunatatire a controlului si a modului de utilizare, in comparatie cu NEX-5n.

“Noul NEX-7 beneficiază de cel mai nou model de senzor CMOS Exmor APS HD cu o rezoluţie de 24,3 megapixeli efectivi, alături de cea mai recentă versiune a procesorului de imagine BIONZ de la Sony.
Modelul este disponibil în România începând cu luna noiembrie, la preţul aproximativ de 7.000 lei (pachet cu obiectiv zoom E18-55 OSS).”

apha 77
a77

Alpha a77:

“Cea mai rapidă fotografiere în rafală la 12 cps şi rezoluţie full din lume, cu detectarea fazei de focalizare automată. Ergonomia îmbunătăţită numără un nou design al sistemului de prindere (grip), mai confortabil.
Modelul α77 este disponibil începând cu finalul lunii octombrie, la preţul de 6,299 (pachet cu un obiectiv zoom DT18-55)”

fotostefan

4 thoughts on “Noile modele Sony NEX-7, Sony NEX-5n, Alpha 77 si 65”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.