Noua gama Sony Vaio Pro – ultrabook-uri usoare cu touchscreen

La evenimentul de ieri Sony a lansat şi o nouă gamă de ultrabook-uri, despre care ei afirmă că sunt cele mai uşoare din lume, dar pentru că eu mă ocup de fotografie doresc să vă îndrept atenţia spre un amănunt mult mai important (zic eu) şi anume ecranul lui Vaio Pro ! Şi nu doar că este touchscreen ci mai ales că este de tip TRILUMINOS; adică fotografiile se vedeau foarte bine pe ecranul noului ultrabook Vaio Pro.

ultrabook sony vaio pro
sony vaio pro

VAIO Pro, disponibil în variantele de 11 şi 13 inch, este cel mai ușor Ultrabook cu ecran tactil din lume, proiectat pentru utilizatorii care își doresc un sistem portabil, performant și rezistent. Ambele variante VAIO Pro sunt echipate cu sistemul de operare Windows 8, probabil aceasta este cauza pentru care au şi ecran tactil (touchscreen).

sony vaio pro 13
vaio pro

Carcasa este fabricată din fibre de carbon ultra-durabil, astfel că greutatea modelului de 11” este de doar 0,870 kg, respectiv de 1.060 kg pentru modelul de 13”. Design-ul Hexa-shell asigură Ultrabook-urilor un grad sporit de durabilitate, necesară dispozitivelor mobile.

ultrabook sony usor
usor

Transpunând în industria PC-urilor experiența Sony BRAVIA, ecranul TRILUMINOS® Display for mobile asigură o vizionare mai naturală, în culori vii, în vreme ce X-Reality for mobile analizează fiecare imagine și reproduce pixelii care lipsesc pentru a optimiza calitatea materialelor video. În consecinţă, imaginile văzute acolo în cadrul evenimentului arătau magnific.

sony ultrabook
VAIO PRO

VAIO Pro 11/13 asigură o tastare confortabilă, zi și noapte, cu tastatura comodă, care se înclină ușor spre a spori confortul atunci când notebook-ul este deschis. Spațierea generoasă dintre taste și înălțimea potrivită a acestora reduc greșelile de scriere atunci când tastezi în grabă, în timp ce suportul pentru palme permite o poziție confortabilă pentru a evita acumularea oboselii în încheietura mâinii. Tastatura iluminată îți permite să tastezi lejer în spații slab luminate.

Autonomia acumulatorului este de circa 7 până la 10 ore.

VAIO Pro 11/13 asigură un sunet de calitate, indiferent că urmărești filme sau asculți muzica preferată. Tehnologia Clear Audio+ îți permite să alegi din patru variante diferite de setări în funcție de preferințele tale audio.

sony wi-fi
wi-fi

Vrei să asculți muzică fără a-i deranja pe ceilalți? E suficient să atingi căștile NFC de Ultrabook-ul tău VAIO Pro pentru a transfera instantaneu sunetul în căști. Vei savura astfel melodiile favorite la calitate digitală, fără a avea nevoie de cabluri.

Încărcătorul laptop-ului vine la pachet cu un mic router Wi-Fi, care transformă conexiunea Ethernet într-una Wi-Fi, astfel încât te poți bucura de Internet pentru dispozitivele tale. Poți conecta simultan până la cinci smartphone-uri sau tablete, așa că toate dispozitivele tale vor folosi aceeași conexiune.

router wi-fi sony
router wi-fi

Ultrabook-urile Sony VAIO Pro cu ecrane tactile (touchscreen) de 11 si 13 inchi vor disponibile peste două săptămâni şi în România, la preţuri cuprinse între 5500 lei si 6500 lei.

Specificaţiile tehnice:

Model: VAIO® PRO 11: SVP1121M2E
Procesor: Intel® Core™ i5-4200U
Sistem de operare: Windows 8
Memorie: 4GB DDR3 1600MHz SDRAM
Capacitate de stocare: 128GB SSD
Ecran: 29,4cm (11,6”) Full HD (1920×1080) în format 16:9; ecran tactil capacitiv TRILUMINOS Display
Placă grafică: Intel® HD Graphics 4400
Altele: WLAN 802.11a/b/g/n; Bluetooth® Ver. 4.0 + H; USB 3.0 (x1), USB 3.0 cu încărcare USB (x1); HDMI out; slot memorie SD ; boxe stereo cu mod Clear Audio+ ; cameră web frontală cu senzor ‘Exmor R pentru PC’; NFC; adaptor HDMI și VGA; AC conexiune Ethernet şi router Wi-Fi
Dimensiuni: aprox. 285 mm x 17.2 mm x 197 mm
Greutate: aprox. 0,87kg (cu bateria standard)

Model VAIO® PRO 13: SVP1321X9E
Procesor: Intel® Core™ i7-4500U
Sistem de operare: Windows 8 Pro
Memorie: 4GB DDR3 1600MHz SDRAM
Capacitate stocare: 128GB SSD
Ecran: 33,7cm (13,3”) Full HD (1920×1080) în format 16:9, ecran tactil capacitiv, TRILUMINOS Display pentru mobile
Placă grafică: Intel® HD Graphics 4400
Altele: WLAN 802.11a/b/g/n; Bluetooth® Ver. 4.0 + H; USB 3.0 (x1), USB 3.0 with USB charge (x1); HDMI out; slot memorie SD ; boxe stereo cu mod Clear Audio+; Camera web frontala ‘Exmor R pentru PC’; TCG ver1.2 Security chip; NFC; adaptor HDMI și VGA ; AC conexiune Ethernet şi router Wi-Fi
Dimensiuni: aprox. 322 mm x 17.2 mm x 216 mm
Greutate: aprox. 1,06kg (cu bateria standard)

La acest eveniment prezentarea produselor a fost realizată atăt de Mircea Stoicescu – trade marketing manager Sony România

Mircea Stoicescu sony romania
Mircea Stoicescu

dar şi de creatorul de modă Kinga Varga

creator de moda kinga varga
Kinga Varga

şi de Vlad Craioveanu – co-fondatorul Ropot si HUB Bucharest, Eugen Erhan graphic designer şi fondatorul proiectului Fredo&Pid’jin.

One thought on “Noua gama Sony Vaio Pro – ultrabook-uri usoare cu touchscreen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.