Noul DSLR Nikon D7200 si microfonul wireless ME-W1

SKIN, unic importator Nikon in Romania, anunta astazi lansarea noului model DSLR in format DX Nikon D7200 si a microfonului fara fir ME – W1.

nikon d7200
Nikon D7200 cu 18-140mm VR

De asemenea, Nikon a anuntat ca noua aplicatie de navigare si editare ViewNX-i va fi disponibila gratuit pentru descarcare incepand cu 17 martie.

In premiera pentru un aparat foto DX, Nikon D7200 permite focalizarea automata pana la -3 EV, gratie sistemului AF cu 51 de puncte mostenit de la modelele profesionale FX. Combinand intervalul larg de sensibilitati ISO si vitezele mari de fotografiere in serie ale aparatului foto, puteti sa realizati fotografii de precizie in intuneric si sa inregistrati scene nocturne in segmente video clare.

dslr nikon d7200
D7200

Din cele 51 de puncte, cincisprezece sunt senzori de tip cruce, iar punctul central este compatibil f/8, permitand mai multe combinatii obiectiv-teleconvertor. Puteti fotografia la cadente de pana la 6 fps in format DX si de pana la 7 fps cu decupare 1,3x, datorita memoriei tampon care inregistreaza pana la 27 de imagini RAW de 12 biti si pana la 100 de imagini JPEG intr-o singura rafala.

Nikon D7200 este si primul DSLR de la Nikon echipat cu tehnologie NFC (Near Field Communication). Acum, utilizatorii pot alege fie tehnologia NFC, fie functia Wi-Fi a aparatului foto pentru a transfera imagini statice catre un dispozitiv inteligent.

nikon dslr nfc
D7200 NFC

Senzorul de imagine in format DX cu rezolutie de 24.2 megapixeli conceput fara filtru optic low-pass (OLPF) si sistemul de procesare EXPEED 4, cu un interval ISO intre 100 si 25600, produce imagini cu un interval dinamic extrem de larg, zgomot redus si gradatii bogate ale culorilor.

Aparatul foto inregistreaza filme Full HD la cadente de pana la 25p/30p si de pana la 1080/50p/60p in modul de decupare 1,3x. Un meniu dedicat pentru filme va permite sa stocati toate setarile de film intr-un singur loc, iar segmentele video pot fi inregistrate pe cardurile de memorie SD din cele doua sloturi aferente sau pot fi transmise simultan, prin HDMI, catre un recorder extern sau un monitor.

LCD nikon dslr
lcd

Alte dotari includ controlul automat al sensibilitatii ISO in modul M, pentru a obtine o tranzitie cursiva intre zonele intunecate si cele luminoase si modul „Zebra” pentru a vedea locurile exacte in care apar zone luminoase complet albe.

Noul aparat foto Nikon D7200 va fi disponibil in Romania incepand cu luna martie la un pret aproximativ de 1.200Euro (doar corpul-body) sau 1.700 euro cu obiectivul 18-140mm VR, cel pe care l-am prezentat si eu aici.

Pentru pret actualizat sau promotii verificati acest site sau acesta.

La prima vedere noul D7200 nu aduce foarte multe noutati fata de vechiul model D7100; asadar daca sunteti in cautarea unui DSLR in format DX, parerea mea este ca poate ar fi bine sa verificati pretul modelului D7100 (aici sau aici), care, probabil, o sa tot scada in urmatoare perioada.

Tot astazi, Nikon lanseaza si microfonul mono fara fir ME-W1 capabil sa inregistreze sunet clar de la o distanta de pana la 50m si cu o frecventa de raspuns intre 300Hz si 9.000 Hz.
Sistemul este compus dintr-un transmitator de microfon si un receptor care comunica reciproc prin Bluetooth.

microfonul mono fara fir ME-W1
microfonul mono fara fir Nikon ME-W1

Semnalul de intrare este monofonic, dar daca doriti sa inregistrati in format stereo, pur si simplu conectati microfonul stereo optional Nikon ME-1 la mufa pentru microfon extern a microfonului ME-W1. Alimentarea este realizata de catre o singura baterie AAA, care asigura o autonomie de 3 ore.
Pretul microfonului fara fir Nikon ME-W1 va fi in jur de 250 Euro.

Cu ocazia lansarii noului aparat foto Nikon D7200, Nikon Romania are placerea sa ne anunte si lansarea concursul foto SUNT CALATOR, organizat pe site-ul nikonisti.ro.
Inscrieti in galeria concursului cea mai buna fotografie care sa scoata in evidenta tema. Se accepta orice fotografie de calatorie cum ar fi: peisaj, portret, arhitectura, etc. Premiul cel mare va fi chiar noul Nikon D7200. Cele mai votate 3 imagini vor primi premii surpriza. Concursul se va desfasura in perioada 2 – 31 martie 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.