Noul mirrorless Panasonic Lumix DMC-GX8

Panasonic a anuntat lansarea unei noi camere din seria Lumix GX: modelul GX8.

Panasonic Lumix DMC-GX8
Panasonic Lumix DMC-GX8

Panasonic Lumix DMC-GX8 este un mirrorless dotat cu un senzor format 4/3, cu o rezolutie de 20,3 megapixeli si poate inregistra video in format 4K.

Panasonic Lumix DMC-GX8 argintiu silver
Panasonic Lumix DMC-GX8

Panasonic Lumix DMC-GX8, mirrorrless din clasa Micro Four Thirds si urmasul lui aparatului foto GX7, are un senzor cu rezolutie de 5184 x 3888 pixeli, este controlat de un procesor Venus si in plus este stabilizat.

senzor 4/3 Panasonic GX8
Panasonic GX8

Stabilizarea senzorului poate fi coordonata cu stabilizarea din obiectiv, cand aceasta exista. Practic Panasonic GX8 are o stabilizare optica duala; tehnologie numita Dual I.S., aflata la prima generatie.

Sensibilitatea poate fi ajustata automat in intervalul 200 – 25.600 ISO sau manual intre 100 si 25.600 ISO. Viteza de fotografiere continua a crescut la 8 cadre / sec cu focus continuu. Panasonic GX8 poate inregistra video 4K, la un framerate de 30 cadre / sec. Din filmele 4K se pot extrage fotografii 4K.

Autofocalizarea se realizeaza prin detectia contrastului pe senzor, in modurile multi-zona, centru, spot (ales de utilizator), unic, multi sau tracking (pentru subiectele in miscare). Si acest aparat, la fel ca FZ300 , include tehnologia Depth from Defocus, care asigura o viteza de focalizare de numai 0,07 sec. (conform producatorului)
De asemenea, in modul Live View este posibila selectia subiectului prin touch-screen-ul mobil pe doua axe, de 3 inch cu 1.040.000 puncte.

Panasonic GX8 lcd articulat
Panasonic GX8 – lcd mobil
touchscreen Panasonic GX8
touchscreen Panasonic GX8

Noul mirrorless dispune si de un vizor electronic, basculabil 90° si cu o rezolutie de 2.360.000 puncte.

vizor mobil Panasonic GX8
vizor Panasonic GX8
Panasonic GX8 vizor mobil
Panasonic GX8 – vizor mobil

Panasonic GX8 nu dispune de blit incoporat dar este prevazut cu patina pentru bliturile compatibile; timpul minim de sincronizare este 1/250 sec.

Panasonic GX8 poate fi telecomandat prin cablu sau wireless cu un smartphone (NFC siWi-Fi 802.11b/g/n inclus).
Alte functii interesante incluse sunt: animatie stop motion, timelapse, mod silentios si focus peaking (asistenta pentru focus manual).
Salvarea imaginilor si a fotografiilor se poate face pe carduri SD/SDHC/SDXC. Alimentarea este asigurata de un acumulator ce permite o autonomie de circa 330 declansari (conform standardului CIPA).

Panasonic GX8 lcd articulat selfie
lcd articulat

Panasonic Lumix DMC-GX8 masoara 133 x 78 x 63 mm, cantareste 490 g (fara obiectiv), iar corpul mirrorlessului este rezistent la praf si stropi.

Panasonic GX8 si va fi disponibil in a doua parte a lunii august la un pret recomndat de 1.200 Euro (doar corpul – body).

fotostefan

One thought on “Noul mirrorless Panasonic Lumix DMC-GX8”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.