Cum intr-o zi din weekend am avut ceva timp la dispozitie, am zis sa mai dau o tura prin Gradina Zoologica din Bucuresti, tot pe timp de iarna. Acum, spre deosebire de data trecuta – o zi de decembrie, chiar era zapada prin Gradina Zoologica si era chiar mai frig.

Desi se numeste Gradina Zoologica din Bucuresti, aceasta se afla in padurea Baneasa, pe strada Vadul Moldovei, nr. 4, la aproximativ 11km de Capitala Romaniei.
La Gradina Zoologica se poate ajunge si cu un mijloc de transport in comun (RATB), mai exact cu autobuzul 301 (click aici pentru a vedea traseul). Din statia de autobuz, care se numeste chiar Gradina Zoologica, mai aveti de mers aproximativ 300m.
Taxa de intrare este de 13 lei/adult si 6,5 lei/copil/elev/student. Pentru a face fotografii trebuie sa achitati 13 Ron.
Program: zilnic 09:00 – 17:00.
La intrare sunteti “intampinati” de pelicani.

Acesti, dupa cum se vede, nu sunt deloc deranjati de vremea rece.

Ca si data trecuta, tigrii “patrulau” prin cusca.

Leul a scos putin nasul din cusca si probabil nu i-a placut temperatura, pentru ca a intrat la loc si nici nu l-am mai vazut pina la plecare din Gradina.

Nici lupii nu au iesit din custi, iar ursul nici atit! (totusi i-am fotografiat data trecuta si ii puteti vedea aici). Asa ca, probabil, perioada cea mai buna de vizitat Gradina Zoologica este vara sau toamna.

Gradina zoologica din Capitala a fost infiintata in 1955 ca serviciu al Sectiunii Gospodariei Comunale din Sfatul Popular al Bucurestiului. La momentul respectiv, numarul animalelor era redus, exemplarele putand fi admirate in parcurile Cismigiu, Carol I, Herastrau si in padurea Baneasa.
Numarul animalelor a devenit tot mai mare in urmatorii ani, exemplarele concentrandu-se in Coltul Zoologic Baneasa.
Incepand cu anul 1962, acesta primeste denumirea Gradina Zoologica, aceasta fiind inclusa si in Anuarul International al Gradinilor Zoologice.

In prezent Administratia Gradina Zoologica este institutie publica in subordinea Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (probabil de aici si denumirea de Gradina Zoologica Bucuresti).

Suprafata de care dispune Gradina Zoologica este de 5,8 ha si are in colectia sa de animale un numar de 197 specii, respectiv 1532 exemplare.
Un aspect mai putin placut la Gradina Zoologica, este prezenta gradiilor si a plaselor de sirma, foarte dese.

Din cauza lor s-ar putea sa aveti probleme la fotografiere. La aceasta (foto)plimbare prin Gradina Zoologica eu am un aparat foto bridge Olympus SP-100EE, al carui sistem autofocus a avut de “furca” cu acele gratii/plase din sirma. Daca nu ar fi fost frig poate incercam sa focalizez manual.

Am folosit din plin zoom-ul 50x prezent la acest model de aparat foto. Ca sa vedeti ce inseamna zoom optic 50x am fotografiat aceasta pisicuta (era varianta domestica, in Gradina Zoologica, intr-o cusca exista si un exemplar salbatic, dar care, neiesind din cusca nu l-am fotografiat).

Probabil acestia sunt “supusii regelui” Julien (King Julien din desenele animate Penguins of Madagascar, film sau serial).

Erau mai multe exemplare acolo, dar lumina slaba si viteza cu care se miscau respectivele animale nu mi-au permis sa le surprind in prea multe poze.
Am si filmat putin:
Este interzis accesul in gradina cu bicicleta si de asemenea este interzis accesul cu pistoale cu bile, cu aer comprimat, sau producatoare de zgomot. Alte reguli:
– nu dati hrana animalelor
– nu faceti galagie (din pacate aceasta regula nu prea este respectata, mai multi vizitatori bateau in geamurile custilor!)
– nu va urcati pe balustrade
– pastrati curatenia
Daca nu ai trecut pragul Gradinei Zoologice Bucuresti pina acum, afla ca te poti familiariza cu animalele salbatice de acolo din padurea Baneasa, urmarindu-le in direct, pe Internet, pe Digital Zoo (uneori site-ul nu functioneaza, dar merita sa incercati sa-l reaccesati).
Alte poze realizate cu Olympus SP-100EE (review) la Gradina Zoologica din Bucuresti pot fi vazute la Galeria Foto.
One thought on “O (foto)plimbare prin Gradina Zoologica din Bucuresti”