Oda Bucuriei: video mapping la Cercul Militar Bucuresti in cadrul Spotlight 2016

Un alt moment interesant desfăşurat la Festivalul Luminii Spotlight, a fost video mapping-ul Odă Bucuriei, proiectat pe clădirea Cercului Militar din Bucureşti.

poze cercul militar video mapping Festivalul Luminii Spotlight
Oda Bucuriei

Celălalt moment care mi s-a părut mie interesant a fost spectacolul britanicilor Lords of the Lights. Dacă doriţi să (re)vedeţi cum a fost în prima seara la Spotlight Bucharest International Light Festival vizitaţi această pagină

poza video mapping cercul militar bucuresti
Cercul Militar

Proiecţia realizată de Mindscape Studio a folosit o animaţie 3D complexă şi s-a folosit de fiecare element arhitectonic al clădirii amplasată pe Calea Victoriei pentru a da viaţă acesteia, prin culori schimbătoare şi joc de forme.

poze cercul militar bucuresti spotlight
video mapping
photos Spotlight Bucharest International Light Festival
Spotlight Bucharest International Light Festival

Astfel una dintre clădirile simbol ale Capitalei a fost personalizat şi reinterpretat într-un mod foarte atractiv posibil.

foto cercul militar calea victoriei bucuresti spotlight
Cercul Militar Bucuresti

Fragmente video de la Festivalul Luminii; Oda Bucuriei este mai spre final:

Alte imagini de la a doua ediţie a Festivalului

Kaleidoscope Europe (RO)

poza Kaleidoscope Europe festivalul luminii
Kaleidoscope Europe

Instalaţia care reprezintă România la Amsterdam Light Festival şi care a fost inclusă în Luminade Walking Tour este un instrument care ilustrează conceptul de „unitate în diversitate”.
Autor: Visual skin

Hikarinoki (FR)
Autor: Philippe Morvan

poza Hikarinoki festivalul luminii bucuresti
Hikarinoki
poza instalatie Hikarinoki spotlight bucuresti
ziua – Hikarinoki

Este un arbore construit din materiale reciclabile de culoare verde, care te molipseşte cu bună dispoziţie. Instalaţia care a debutat în anul 2009 la Festivalul Luminilor din Lyon este iluminată în nuanţe diverse şi transformă total peisajul în care este plasată. Această instalaţie prezintă copacul ca pe o legătură între cer şi pământ, un loc de întâlnire între lumi şi un simbol al vieţii. Arborele luminos atrage toţi trecătorii şi provoacă reacţii prietenoase, fiind un ideal punct de întâlnire.

Embodymento (RO)

poza Embodymento festivalul luminii bucuresti
Embodymento
poze proiectie video dansatori festivalul luminii
dans

Printr-o interacţiune între dans, artă vizuală şi arhitectură, Embodymento creează identităţi multiple pentru o faţadă urbană anonimă. Coregrafia şi elementele faţadei se întrepătrund cu vizualuri repetitive, iluzii optice, spaţii şi texturi minimal-abstracte sau figurativ-luxuriante. La limita între real şi imaginar, conexiuni nemaivăzute devin vizibile, aproape tangibile.
Autor: Kotki Visuals

HoloFace (RO)

poza proiectie HoloFace festivalul luminii
HoloFace

Noi, oamenii, credem că suntem cele mai puternice fiinţe de pe faţa Pământului.
HoloFace vrea să verifice acest adevăr şi îşi permite să controlezi chipul unui zeu de lumină. Uriaş ca dimensiuni şi prezenţă.Din această schimbare de perspectivă, omul ar trebui să conştientizeze că felul în care relaţionăm cu lucrurile mai mici ca noi se reflectă asupra noastră. Asemenea unui fractal.
Artist: AURAL EYE Visions Studio

Light Striker (RO)

poza paaltul telefoanelor bucuresti festivalul luminii
Palatul Telefoanelor – Bucuresti
poza Light Striker festivalul luminii bucuresti
Light Striker
poza palatul telefoanelor calea victoriei bucuresti spotlight
spotlight

Ciocanul de bâlci intră în secolul XXI cu stil şi cu proporţii supradimensionate. Trecătorii au fost invitaţi să-şi demonstreze forţa, lovind tamburul conectat la Palatul Telefoanelor. Celebra Clădire de pe Calea Victoriei îşi luminează ferestrele multicolor, iar etajele ei reprezintă scala de măsură a loviturii. Mai multă forţă, mai multe etaje cu ferestre luminate!
Autor: Les Ateliers Nomad

Din punctul meu de vedere această expoziţie în aer liber cu unele instalaţii interactive, spectacolele de lumini, sunet şi proiecţii pline de culoare deşi a mai schimbat peisajul urban şi a pus într-o altă lumină locurile deja cunoscute ale Bucureştiului, totuşi nu s-a ridicat la nivelul primei ediţii desfăşurate anul trecut, tot pe Calea Victoriei. Vorba unui prieten “parcă anul trecut a fost mai puţină artă şi mai multă lumină!”

poze Spotlight Festivalul Luminii 2016  Bucuresti
Spotlight: Festivalul Luminii 2016 in Bucuresti

flip.ro

poza panoramica muzeul de istorie bucuresti spotlight
Muzeul de Istorie – panoramic

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

poza panoramica penguin army spotlight
Penguin Army – panoramic

Vă recomand să vedeţi imaginile de anul trecut pe această pagină
Şi ca să fiu fair-play până la capăt, este foarte bine când putem să ne bucurăm de Calea Victoriei fără maşini, chiar şi pentru câteva ore!

fotostefan

One thought on “Oda Bucuriei: video mapping la Cercul Militar Bucuresti in cadrul Spotlight 2016”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.