Olympus OM-D E-M5 Mark III – noul mirrorless compact, personalizabil si versatil

Olympus OM-D E-M5 Mark III este noul aparat foto mirrrorless cu montură MFT (Micro Four Thirds) produs de firma japoneză. Aducând multe dintre cele mai avansate tehnologii de imagistică Olympus într-un corp foarte compact și ușor, mirrorlessul E-M5 Mark III a fost proiectat pentru a fi alegerea perfectă pentru pasionații de fotografie.

Olympus OM-D-E-M5 Mark III poza aparat foto mirrorless
Olympus OM-D-E-M5 Mark III kit cu obiectivul 12-40mm

Fiind unul dintre cele mai ușoare și compacte aparate din clasa sa, E-M5 Mark III poate fi transportat cu ușurință în orice călătorie, chiar dacă este asociat cu un obiectiv cu diametrul mare.

Corpul camerei este rezistent la stropire, praf și îngheț, astfel încât utilizatorii să se poată concentra pe rezultatele fotografierii lor, fără să își facă griji de condițiile meteorologice. Tehnologia de curățare a senzorului de la Olympus reduce drastic cantitatea de praf și murdărie.

Olympus OM-D-E-M5 Mark III poza aparat foto mirrorless
Olympus E-M5 Mark III argintiu

E-M5 Mark III prezintă o combinație între senzorul 20 MP Live Mos și procesorul de imagine TruePic VIII de mare viteză, cunoscut din modelul OM-D E-M1 Mark II, precum și un sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe.

poza senzor 4/3 aparat foto mirrorless Olympus E-M5 Mark III
senzor 4/3 – Olympus E-M5 Mark III

Olympus OM-D-E-M5 Mark III – Principalele caracteristici

•Senzor 20 MP Live MOS
•Montură obiectiv MFT
•Procesor TruePic VIII
•Stabilizare imagine: Sensor-Shift, 5-Axis
•121 puncte de focalizare în cruce
•Prioritate AF față/ochi
•Fotografie High Res 50MP
•Focus Bracketing și Focus Stacking
•Rezistent la praf și stropire
•Obturator mecanic de mare viteza (1/8000 – 60 seconds până la 3 ore în modul Bulb) – electronic (1/32000 la 60 secunde)
•LCD 3” articulat și touchscreen cu funcții touchpad AF și declanșator
•4K (3840 x 2160) si C4K (4096 x 2160) la 30p, 25p sau 24p
•Conexiuni Wi-Fi și Bluetooth
•Intrare externă pentru microfon (Stereo)
•Card SD
•Greutate 414 g

După cum se vede din imagini, designul corpului E-M5 Mark III este o reminiscență a modelului original OM-D, dar a fost îmbunătățit în continuare pentru operabilitate.

poza aparat foto Olympus OM-D-E-M5 Mark III negru
body negru Olympus OM-D-E-M5 Mark III

Autofocus de mare viteză, cu 121 puncte de focalizare în cruce

Mirrorlessul OM-D E-M5 Mark III oferă o precizie ridicată, cu o viteză mare de focalizare. Algoritmul a fost îmbunătățit și mai mult față de modelele anterioare. Pentru a capta subiecții în mișcare, ca în cazul fotografiei de sport sau a animalelor sălbatice, E-M5 Mark III permite fotografierea secvențială de până la 1o fps de mare viteză.

puncte focus aparat foto mirrorless olympus
puncte focus

Algoritmul de urmărire în mișcare a subiectului folosește informații AF din Live View și imagini înregistrate pentru a permite urmărirea rapidă.
De asemenea E-M5 Mark III pune la dispoziția utilizatorilor asistență la focalizare manuală. Mărește zona pe care vrei să focalizezi pentru a te asigura că obții focalizarea corectă. O altă caracteristică utilă a lui E-M5 Mark III atunci când faci focalizarea manual pe subiect: Focus Peaking.

Citiți și: Olympus M.Zuiko Digital 9-18mm f4-5.6 ED in test

Fotografie High Res 50MP

Acest mod, care necesită și un trepied, permite realizare unor fotografii bogate în detalii. Deplasează senzorul și efectuează fotografii secvențiale, care sunt apoi îmbinate. Rezultatul este o fotografie de 50 de megapixeli.

f64.ro

Stabilizare a imaginii pe 5 axe pentru video

Olympus OM-D E-M5 Mark III nu doar că poate filma 4K, dar stabilizare imaginii (IS) în mod video este tot pe 5 axe, ca la fotografiere. E-M5 Mark III este compatibil cu formatele 4K (3840 x 2160) și C4K (4096 x 2160).
La o rată a cadrelor de 30p, 25p sau 24p în format 4K sau o rată a cadrelor de 24p în format C4K și o rată maximă pentru biți de 237Mbps, puteți înregistra în standardul din industria cinematografia digitală pentru formatul 4K.

Citește și: Olympus E-M5 Mark II: time-lapse photography

Autofocusul performant, sistemul puternic de stabilizare a imaginii împreună cu funcțiile de fotografiere versatile oferă calitatea imaginii, astfel Olympus E-M5 Mark III poate fi alegerea potrivită.

Pe 12 octombrie 2019, Olympus a aniversat 100 de ani de la înființarea companiei (vezi aici o interesantă prezentare a companiei nipone). Eu le urez la mulți ani și cât mai multe produse de succes.

Olympus OM-D E-M5 Mark III este disponibil al un preț de 5.699 lei (body negru sau argintiu) sau 6.699 lei cu obiectivul 14-42mm F3.5-5.6 sau 7.199 lei kit cu obiectivul 14-150mm F4-5.6 II

Pentru preț actualizat verificați aici sau aici

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.