Olympus PEN-F: mirrorless-ul inspirat din design-ul anilor ’60

Noul Olympus Pen-F doreşte să fie o relansare în versiune digitală a unui model de aparat de fotografiat produs în 1963.

mirrorless Olympus Pen-F
Olympus Pen-F

Modelul din 1963 poate fi văzut aici. Noul Pen-F vine cu performaţe de top, o construcţie cu materiale şi finisaje de cea mai înaltă calitate.

poza mirrorless Olympus PEN-F
mirrorless Olympus PEN-F

Noul model PEN-F este o cameră mirorrless cu obiective interschimbabile, la fel ca şi celelalte camere din seria PEN. Este construită pe formatul Micro Four Thirds – ceea ce înseamnă că este mai compactă şi mai uşoară decât camerele DSLR, oferind o calitate aproape similară.

senzor mirrorless olympus pen-f
senzor

Olympus Pen-F utilizează un senzor Live MOS în format 4/2 (17,3 x 13 mm), fără filtru low-pass, cu 20,3 MPx, coordonat de un procesor True Pic VII. Camera este capabilă de fotografii HiRes de 50 MPx, dispune de sistemul de stabilizare pe 5 axe (ambele sisteme întâlnite şi la mirrorlessul Olympus OM-D E-M5 Mark cu care am realizat acest timelapse), fotografiere în rafală cu până la 10 cadre / sec, (5 cadre / sec cu autofocalizare continuă) sensibilitate ISO până la 25.600 .

Olympus Pen-F dispune de un vizor electronic de tip OLED, cu 2.3 milioane de puncte, cu acoperire 100% a cadrului şi de un ecran LCD orientabil de tip touch screen.

lcd rabatabil Olympus Pen-F
lcd Olympus Pen-F

Cel mai mare buton metalic circular din partea superioară a camerei PEN-F oferă acces instant la patru funcţii creative, dintre care unele noi în această categorie. În plus faţă de cele 14 Filtre Art, utilizatorul are posibilitatea modificării setărilor de culoare din Colour Profile Control, Monochrome Profile Control şi Colour Creator. Monochrome Profile Control permite ajustarea curbei de gradaţie a tonului, granulaţia filmului şi nuanţarea. Un comutator din spatele butonului circular permite accesul instant la opţiunile favorite

lcd mirrorless Olympus Pen-F
lcd orientabil

Autofocalizarea este determinată prin detecţia contrastului pe senzor şi nu lipseşte nici funcţia Eye Detect AF, iar expunerea este calculată TTL cu până la 324 puncte.

mirrorless olympus PEN-F argintiu
PEN-F

Imaginile (JPEG / RAW-ORF) şi videoclipurile cu rezoluţie maxima Full HD sunt salvate pe carduri SD/SDHC/SDXC UHS-I.

Olympus PEN-F va fi disponibil din martie a.c. la un preţ estimat de 5.734 lei corp sau 6.998 lei cu obiectivul 14 – 42 mm.

poza olympus pen-f cu blit extern FL-LM3
PEN-F si blitul FL-LM3

Olympus PEN-F – specificaţiile tehnice generale:

•Senzor Live MOS cu rezoluţie de 20 de megapixeli;
•ISO 200 – 12.800 (extins 100-25.600)
•Sistem de stabilizare optică pe 5 axe;
•Vizor electronic de înaltă rezoluţie (2.36 milioane de piexeli şi factor de mărire 0.62x);
•Ecran LCD touch, rabatabil, 3 inch, 1.000.000 puncte
•Sistem wireless integrat (aplicaţia gratuită OI.Share pentru transferul fotografiilor wireless între aparat şi o tabletă sau un smartphone compatibil);
•Nu are bliţ integrat, dar are patină pentru bliţ extern şi în plus bliţul compact FL-LM3 este livrat împreună cu aparatul
•Timp minim de expunere de 1/8.000s (electronic 1/16.000); timp maxim de 60s;
•Filmare Full HD 1920 x 1080 (60p, 50p, 30p, 25p, 24p), MPEG-4, H.264, Motion JPEG
•Greutate de 427 grame
•Acumulator Li-Ion, BLN-1, autonomie aprox. 330 cadre (CIPA)

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.