Olympus Stylus SP-100EE – bridge-ul cu zoom 50x si Red Dot Sight

Compania Olympus va lansat pe piata in luna martie 2014 un nou model de camera foto digitala bridge: SP-100EE.

aparat foto bridge olympus
Olympus Stylus SP-100EE

Bridge-ul Olympus Stylus SP-100 EE se remarca prin teleobiectivul cu zoom 50x si interesantul vizor suplimentar (Red Dot Sight) care permite urmarirea mai usoara a subiectelor atunci cind obiectivul este extins la distanta focala maxima.

Noul Stylus SP-100EE foloseste un obiectiv zoom 50x, format din 17 lentile (o lentila asferica, o lentila ED) dispuse in 12 grupuri, cu distanta focala echivalent 135: 24 – 1.200 mm f:2,9 – 6,5, stabilizat optic (Hybrid 5-axis, inclusiv in modul video). Modificarea distantei focale a obiectivului poate fi efectuata prin doua butoane: unul situat in jurul butonului declansator, un al doilea accesibil cu degetul mare al mainii stangi. Distanta minima de focalizare este de 1 cm, chiar si la focala maxima.

olympus zoom 50x
zoom 50x

Imaginea este proiectata pe un senzor CMOS BSI (Back Side Illumination) cu diagonala de 1/2,3 inch de 16 MPx, iar camera este coordonata de un procesor TruePic VII, care asigura o pornire rapida, o sensibilitate ISO 100 – 6.400 si compatibilitate cu cardurile Toshiba FlashAir.

Camera dispune de vizor electronic de 920.000 puncte, de un ecran LCD (fix) de 3 inch (7,6 cm) cu 460.000 puncte si un monitor Eagle’s Eye Dot Sight, care reda imaginea intr-un unghi larg si cu o tinta, pe subiectul aflat in axa obiectivului, pentru a usura incadrarea cand se foloseste o distanta focala mare.

vizor bridge olympus sp-100ee
vizor Olympus Stylus SP-100EE

Cea mai interesanta noutate adusa de Stylus SP-100EE este sistemul de asistenta Eagle’s Eye Dot Sight.

olympus  Red Dot Sight
Red Dot Sight

Asemanator vizoarelor Red Dot Sight folosite de producatorii de armament, sistemul de asistenta implementat de Olympus incearca sa elimine suparatoarea problema a pierderii subiectului din cimpul vizual extrem de ingust al unui obiectiv cu distanta focala mare.

Eagle’s Eye Dot Sight olympus
Eagle’s Eye Dot Sight

Amplasat deasupra vizorului electronic, Eagle’s Eye Dot Sight îi ofera fotografului o imagine si un indicator luminos care-i arata directia in care este orientat obiectivul, ceea ce permite reorientarea precisa a aparatului foto catre subiectul dorit.

photosetup.ro

Autofocalizarea se realizeaza printr-un subansamblu folosit si la camerele OM-D si este disponibil un comutator pentru limitarea distantelor pentru care AF-ul cauta subiectul.

Noul Olympus Stylus SP-100EE poate inregistra secvente video Full HD cu sunet stereo la 60 fps si va fi disponibil comercial din martie, la un pret estimat de 400 Euro, UPDATE: pretul este 2038 lei – testul meu poate fi citit aici

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

2 thoughts on “Olympus Stylus SP-100EE – bridge-ul cu zoom 50x si Red Dot Sight”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.