Ora Pamantului – Bucuresti 2009

Milioane de oameni din întreaga lume au stins luminile, sâmbătă seara, timp de o ora, în cadrul programului “Ora Pământului”, România aderând oficial din acest an la iniţiativa care simbolizează interesul pentru găsirea unor soluţii care să prevină poluarea, dar şi fenomenul încălzirii globale.

În Bucureşti luminile de la Palatul Parlamentului au fost stinse timp de 60 de minute, pentru a marca “Ora Pamantului”,  sambata, 28 martie 2009.

ora pamantului 2009

ishoot.ro

ora pamantului 2009

Energia electrică economisită la Palatul Parlamentului este de aproximativ 1.700 kW, ceea ce înseamnă 0,825 tone de emisii de CO2 mai puţin. Diminuarea iluminatului în Piaţa Constituţiei a permis voluntarilor WWF să formeze, cu lumânări, numărul 60, simbolul evenimentului.

ora pamantului 2009

ora pamantului 2009

Tot în Piaţa Constituţiei, trupa Sistem a susţinut un concert unplugged, iar Astroclubul Bucureşti a montat două telescoape, cu ajutorul cărora doritorii au putut observa corpuri cereşti a căror vizibilitate este foarte redusă de obicei din cauza poluării luminoase din Capitală.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Ora Pamantului – Bucuresti 2009”

  1. Pingback: Earth Hour 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.