Otaku Festival, festival de cultură japoneză, are loc în acest weekend în București

Otaku Festival, cel mai mare festival de cultură japoneză din România, are loc în acest weekend (8-10 mai) la Universitatea Româno-Americană din București, unde sunt așteptați peste 5.000 de iubitori de artă și cultură japoneză, precum și cei mai cunoscuți artiști internaționali de cosplay din Europa, Asia și America.

•	A IX-a ediție a Otaku Festival
Otaku Festival – Bucuresti 2015

Fanii jocurilor indie sunt asteptați încă de vineri, 8 mai, la Universitatea Româno-Americană, unde vor putea urmări premiera oficială a documentarului GameLoading: Rise of the Indies, începând cu ora 18:45. Acestă producție ilustrează universul jocurilor dezvoltate de studiourile independente și prezintă întregul proces de realizare a acestor titluri, de la concept și până la momentul lansării pe piață.

Documentarul îi aduce în prim plan pe unii dintre cei mai cunoscuți producători din industrie: Rami Ismail (Vlambeer), Davey Wreden (The Stanley Parable), Christine Love (Analogue: A Hate Story), Trent Kusters (Armell), Lucas Pope (Papers, Please), Jens Bergensten (Minecraft), Zoe Quinn (Depression Quest), Steve Gaynor (Gone Home) sau Mike Bithell (Thomas Was Alone).

„Cea de-a IX-a ediție a Otaku Festival va găzdui sub același acoperiș peste 80 de ateliere, prezentări și activități interactive, de la concursuri de cosplay, prezentări despre cultura parkour și până la un concert în premieră pentru Romania al Toa Mata Band, prima trupă de roboți LEGO din lume, ateliere de desen, plamo, croitorie și multe altele”, spune Ruxandra Târcă, Otaku Festival.
În premieră pentru Europa, ediția din 2015 a festivalului de la București va fi realizată în parteneriat cu Anime Matsuri, una dintre cele mai importante convenții din Statele Unite, ce aduce împreună în Houston (Texas) peste 20.000 de iubitori ai culturii japoneze.

Otaku Festival este de asemenea un eveniment multitematic ce include 4 zone de activitate: Otaku Pop-Culture (manga, anime, cosplay, figurine, jocuri video, muzică, fashion, cinema), Independent Culture (artiști, jocuri video, muzică, reviste și benzi desenate independente), Modern Culture (cercetare și educație, industria auto, tehnologie, turism) și Traditional Culture (lifestyle, literatură, arte marțiale, artă culinară).
Cele mai importante activități din cadrul Otaku Festival pot fi descoperite pe această pagină .

Mai mult, participanții își pot sincroniza calendarul Google, Apple sau Outlook de pe smartphone sau tabletă cu întreg orarul festivalului, sau numai cu activitațile la care vor să participe, astfel încât experiența Otaku Festival să fie completă.
Aplicația poate fi descărcată de aici: http://schedule.otakufestival.com/mobile-site#.VUsLb_mqpBc.

De asemenea, participanții vor avea la dispoziție un spațiu special amenajat unde își vor putea printa fotografiile realizate în cadrul festivalului. Astfel, Epson pune la dispoziția participanților imprimanta foto ITS L810 care poate fi folosită fără conectare la computer. Poate printa direct de pe carduri de memorie şi camere cu tehnologie PictBridge și este echipată cu un ecran LCD tactil de 6,9 cm cu navigaţie inteligentă. Prin intermediul acestuia sunt controlate toate funcţiile de scanare, copiere şi imprimare.

Biletele și abonamentele pot fi cumpărate în avans la 40 de lei, iar pentru o singură zi – prețul este de 25 de lei. Acestea pot fi achiziționate și de la intrarea Otaku Festival, la prețul de 30 de lei pentru o zi, respectiv 60 de lei pentru întreg evenimentul. Pentru mai multe detalii, vizitați: http://otakufestival.com/2015/tickets/.
Datorită consolidării şi extinderii comunităţii, Otaku Festival va fi precedat anul acesta de evenimente cu durata de 1 zi, organizate în alte orașe din țară (Brașov, Cluj, Timișoara).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.