Panasonic Lumix FZ80D – noul aparat foto bridge cu zoom 60x

Fotografia de natură și viață sălbatică a devenit mult mai accesibilă și captivantă datorită noului Panasonic Lumix FZ80D. Acest aparat foto bridge, cu un zoom impresionant de 60x, se adresează în special pasionaților de fotografie care își doresc să captureze imagini spectaculoase ale naturii fără a investi într-un echipament costisitor și voluminos. Descoperă toate caracteristicile și îmbunătățirile pe care le aduce acest model și de ce ar putea fi alegerea perfectă pentru tine.

Panasonic Lumix FZ80D aparat foto bridge cu zoom 60x
Panasonic Lumix FZ80D – noul aparat foto bridge cu zoom 60x

Ce aduce nou Panasonic Lumix FZ80D?

Panasonic Lumix FZ80D poza aparat foto bridge
Panasonic Lumix FZ80D

Lansat inițial în 2017, modelul FZ80 a fost apreciat pentru capacitățile sale de zoom și versatilitatea în utilizare. Acum, Panasonic revine în atenția pasionaților de fotografie cu modelul actualizat FZ80D, care aduce câteva îmbunătățiri binevenite, menținând însă caracteristicile de bază care au făcut faimos acest aparat.

Senzorul și Obiectivul

poza aparat foto zoom mare 60x panasonic fz80d
zoom 60x

La baza FZ80D se află același senzor de 18.1 megapixeli de tip 1/2.3, cunoscut pentru performanțele sale bune în condiții diverse de iluminare. Cu un obiectiv echivalent 20-1200mm, acest aparat foto oferă o gamă focală impresionantă, ideală pentru fotografierea subiectelor aflate la distanțe mari. Deschiderea maximă a diafragmei variază între f/2.8 și f/5.9, permițând capturarea de imagini clare și detaliate.

Vizorul Electronic și Ecranul LCD

Una dintre cele mai notabile îmbunătățiri ale modelului FZ80D este vizorul electronic, care a trecut de la 1.16 milioane de puncte la 2.36 milioane de puncte. Această creștere semnificativă oferă o imagine mai clară și mai detaliată, esențială pentru compunerea cadrelor și urmărirea subiectelor în mișcare. De asemenea, ecranul LCD din spate a fost îmbunătățit, având acum o rezoluție de 1.84 milioane de puncte, comparativ cu 1.04 milioane la modelul anterior. Acest lucru face vizualizarea imaginilor și navigarea prin meniuri mult mai plăcută.

Conectivitatea Modernă

poza aparat foto bridge panasonic fz80d incarcare acumulator extern
FZ80D – incarcare acumulator extern

În era digitală, conectivitatea este esențială. Panasonic Lumix FZ80D adoptă portul USB-C, oferind o încărcare mai rapidă și transferuri de date mai eficiente. Aceasta este o îmbunătățire semnificativă față de vechiul port micro-USB, oferind utilizatorilor o experiență mai modernă și convenabilă.

Autofocus și performanțe video

Un aspect care ar putea dezamăgi unii utilizatori este sistemul de autofocus. Panasonic a optat pentru sistemul Depth-From-Defocus (DFD) în loc de autofocusul cu detecție de fază (PDAF). Deși DFD este eficient pentru fotografii statice, poate avea dificultăți în menținerea focalizării corecte în timpul filmărilor video, mai ales în cazul subiectelor în mișcare rapidă. Totuși, aparatul oferă înregistrare video 4K la 30 de cadre pe secundă, ceea ce este un avantaj major pentru un aparat din această categorie de preț.

Funcționalități Suplimentare

Printre caracteristicile adiționale ale modelului FZ80D se numără capacitatea de înregistrare RAW, stabilizarea optică a imaginii și posibilitatea de a captura imagini în rafală cu până la 10 cadre pe secundă. Intervalul ISO variază între 800 și 3200, oferind flexibilitate în diverse condiții de iluminare.

f64.ro

De ce să alegi superzoom bridge Panasonic Lumix FZ80D

Versatilitate pentru pasionații de natură

poza aparat foto bridge Panasonic Lumix FZ80D zoom 60x
Panasonic FZ80D – zoom 60x

Dacă ești pasionat de observarea păsărilor sau de explorările în natură, Lumix FZ80D este o alegere excelentă. Zoom-ul său de 60x îți permite să te apropii de subiecte aflate la distanțe mari fără a pierde din calitate. Acest lucru este deosebit de util pentru fotografierea animalelor sălbatice, care sunt adesea greu de abordat.

Calitate și Performanță la un preț accesibil

Cu un preț de lansare de 478 Euro, Panasonic Lumix FZ80D oferă un raport calitate-preț foarte bun. Deși nu aduce îmbunătățiri majore față de modelul anterior, actualizările aduse vizorului și ecranului LCD, împreună cu adoptarea portului USB-C, sunt îmbunătățiri semnificative care justifică prețul ușor crescut.

Citeste si: Cum sa alegi geanta potrivita pentru camera foto: Raspuns la 4 intrebari simple, dar importante

Fotografie de calitate

Stabilizarea optică a imaginii și posibilitatea de a înregistra în format RAW fac din FZ80D un aparat ideal pentru cei care doresc să experimenteze și să îmbunătățească calitatea fotografiilor lor. Înregistrarea video 4K este un alt atu, permițând realizarea de videoclipuri de înaltă calitate, ideale pentru vlogging sau documentarea aventurilor în natură.

Richard Wong a avut ocazia să testeze noul aparat foto bridge Lumix FZ80D, iar imaginile foto-video și concluziile pot fi urmărite în videoclipul de mai jos:

Panasonic Lumix FZ80D este un aparat foto bridge care reușește să aducă câteva îmbunătățiri importante, menținând în același timp caracteristicile care l-au făcut popular. Cu un zoom impresionant de 60x, o gamă largă de funcționalități și un preț accesibil, acest model este ideal pentru pasionații de fotografie de natură și viață sălbatică.
Dacă ești în căutarea unui aparat foto versatil și performant, Lumix FZ80D ar putea fi alegerea perfectă pentru tine.

Preț Lumix FZ80D

Panasonic Lumix FZ80D va fi disponibil la începutul lunii august 2024, la un preț de 478 Euro.

Produsele Panasonic sunt disponibile la Photosetup (vezi ofertele) sau la F64 (vezi ofertele) sau le eMag (vezi ofertele).

Rămâne de verificat dacă materiale promoționale pentru acest bridge Lumix FZ80D sunt realizate chiar cu FZ80D și nu cu alte aparate foto așa cum a procedat Panasonic pentru alte echipamente foto

PS: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Acest lucru nu afectează în nici un fel prețul plătit de tine. Îţi mulţumesc pentru suport!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.