Panasonic LUMIX G9 – mirrorless cu High Resolution si video 4K

Panasonic a anunțat noua generație de camere foto mirrorless Lumix G9. Este un mirrorless destinat fotografilor profesioniști ce nu au nevoie de Lumix GH5

poza mirroless Panasonic Lumix DC-G9
Panasonic Lumix G9

Dacă până acum camerele Panasonic din seria GH s-au adresat unui public axat mai mult pe video, iată că noul Panasonic Lumix G9 este axat mai mult pe partea foto, nu că nu ar fi o camera video capabilă (4K 60 fps, dar nu aceleași specificații precum GH5-ul).

Panasonic Lumix DC-G9 – Specificații pe scurt:
•Senzor Live MOS de 20 Megapixeli micro 4/3
•Mod High Resolution care oferă imagini cu o rezoluție echivalentă cu 80 de megapixeli, în format JPEG /RAW
•Sistem de autofocus cu 225 de puncte
•Stabilizare de imagine pe 5 axe
•Captura internă 4K/60p
•Înregistrare video Full HD la 180 fps
•Shutter electronic cu o viteză de 1/32000
•Shutter mecanic cu o viteză de 1/8000
•Mod foto 6K
•Fotografiere în rafală la 20 fps cu autofocus continuu ( 60 fps cu autofocus fix )
•Buffer-ul poate stoca 50 cadre în format RAW
•EVF cu 3,6 milioane de pixeli și magnificare de 0,83x
•LCD tactil articulat cu 1,62 milioane de pixeli
•802.11ac Wi-Fi, NFC și Bluetooth
•Slot dublu pentru SDXC UHS II (V60 ready)
•Construcție din aliaj
•Rezistență împotriva apei și a prafului
•Dimensiuni: 137 x 97 x 92 mm
•Greutate: 658 grame

grip acumulator DMW-BGG9 mirrorless Panasonic Lumix G9
Panasonic Lumix G9 – grip cu acumulator DMW-BGG9

Având la baza tehnologia de înalta performanță a camerei Lumix GH5, LUMIX G9 atinge cea mai înalta calitate a imaginii de până acum, prin îmbunătățirea rezoluției, a gradațiilor și a reproducerii culorilor datorită senzorului sau digital Live MOS fără filtru anti-moire. Este adăugat, de asemenea, un nou mod High Resolution care oferă imagini cu o rezoluție uimitoare echivalentă cu 80 de megapixeli, în format JPEG /RAW. Procesorul Venus Engine generează imagini precise, dar naturale, prin Multipixel Luminance Generation (generare luminanta multipixel) și Intelligent Detail Processing (procesare inteligență a detaliilor).

poza senzor 4/3 mirrorless Panasonic Lumix DC-G9
senzor 4/3 – Panasonic Lumix DC-G9

Focalizarea automată de înalta precizie și mare viteză împreună cu tehnologia DFD duc la obținerea celei mai rapide focalizari automate din lume, de 0,04 sec, cea mai rapidă din acest domeniu. Iar datorită performanței ridicate de urmărire a subiectului, LUMIX G9 nu va pierde niciodată subiectul tinta.

Stabilizatorul Dual I.S. pe 5 axe 2 funcționează atât în timpul captării imaginilor foto, cât și al celor video, inclusiv a clipurilor 4K.

Prin combinarea B.I.S. (stabilizator de imagine în corpul camerei pe 5 axe) și a O.I.S. (stabilizator optic de imagine pe 2 axe), 5-axis Dual I.S. (stabilizator de imagine dual pe 5 axe ) 2 din LUMIX G9, se compensează mișcările ample care anterior nu erau controlabile. Maximizarea, atât a O.I.S, cât și a B.I.S., este extrem de benefică și în fotografierea în situații nefavorabile, precum noaptea sau fără trepied.

Stabilizatorul de imagine al LUMIX G9 este îmbunătățit radical, făcând posibilă utilizarea unui timp de expunere mai mare, de până la 6,5 I.E. Acest lucru este obținut printr-o calculare mult mai precisă a vibrațiilor în diverse situații de înregistrare, utilizând informații privind viteză unghiulară și vectorul de mișcare obținute nu doar de la girosenzor, ci și de la senzorii de imagine și de acceleratie.

poza mirrorless profesionist Panasonic Lumix G9
Panasonic Lumix G9

LUMIX G9 are, de asemenea, cea mai mare viteză de fotografie în rafală din această clasa, de 20 fps (AFC) / 60 fps (AFS) la rezoluție completă de 20,3-megapixeli pentru a capta acele momente de neratat. Cu funcția 6K/4K PHOTO, utilizatorii pot alege cel mai adecvat mod de înregistrare în rafală, în funcție de situație.

LUMIX G9 are cel mai mare LVF (vizor Live View) din această clasa, cu un raport de grosisment de aproximativ 1,66x/0,83x (echivalentul unei camere pe film de 35 mm). Cursivitatea este maximă chiar și în cazul înregistrării în rafală de mare viteză. Sunt integrate, de asemenea, un mod nocturn și funcția AF Point Scope.

Vă recomand să citiți și: Sony A7R III – noul mirrorless Full Frame cu sistem autofocus imbunatatit si dual card

Adoptarea tehnologiei OLED pentru vizorul LVF asigura o afișare fluentă la 120 fps și un timp de răspuns de mare viteză, cu decalaj minim, de sub 0,005 secunde, precum și un contrast ridicat, de 10.000:1, pentru o vizibilitate exceptionala.

lcd mobil touchscreen Panasonic Lumix DC-G9
lcd rabatabil Panasonic Lumix G9

Datorită sistemului de control tactil de tip static, ecranul posterior pivotant, de 3,0 inci, cu o rezoluție înalta de 1.040K puncte, obține un câmp vizual de aproximativ 100%. Utilizează o structura de pixeli RGB (Roșu / Verde / Albastru) și alb pentru o vizibilitate și mai ridicată în cazul scenelor însorite din exterior. Se înclină în sus și în jos la aproximativ 270 de grade, ceea ce ușurează mult înregistrarea în unghi ascuțit sau larg. Modul nocturn poate fi, de asemenea, aplicat la afișarea pe monitor.

LUMIX G9 este prevăzută cu două sloturi pentru carduri de memorie SD, compatibil cu UHS-II de înalta viteză și capacitate ridicată. Utilizatorii pot alege cu ușurință metodă de înregistrare, dintre Relay Rec (înregistrare în releu), Backup Rec (înregistrare de rezervă) sau Allocation Rec (înregistrare cu alocare).

poza slot carduri sdxc uhs ii Panasonic Lumix G9
dual slot carduri SDXC UHS II

În cazul Relay Rec (înregistrare în releu), datele vor fi scrise pe cardul de memorie SD din cel de-al doilea locaș, atunci când cardul de memorie SD din primul este plin. Conținutul va fi scris pe cardurile de memorie SD din ambele locașuri simultan în cazul Backup Rec (înregistrare de rezervă). În Allocation Rec (înregistrare cu alocare), datele sunt alocate automat la cardul de memorie SD din locașul desemnat în funcție de tipul conținutului – RAW, JPEG, 6K PHOTO / 4K PHOTO sau date video 4K.

mod foto 6K mirrorless Panasonic LUMIX G9
mod foto 6K – Panasonic LUMIX G9

De exemplu, utilizatorii pot stoca doar fotografii pe cardul de memorie SD din locașul 1 și doar imagini video pe cel de-al doilea. În plus, ambele locașuri sunt prevăzute cu indicatoare luminoase de acces, astfel încât utilizatorii vor știi care card de memorie SD este scris și care poate fi schimbat, dintr-o singură privire.

photogo.ro

Pentru a rezistă în cele mai dificile condiții, LUMIX G9 beneficiază de un șasiu fabricat în totalitate din aliaj de magneziu turnat sub presiune, fiind etansat la praf, umezeală și la temperaturi de îngheț de până la -10 grade Celsius. În partea din spate a camerei se găsește un monitor prevăzut cu un LCD de 3,0-inch pivotant și raport de 3:2, cu o rezoluție de 1.040K-puncte. G9 este prevăzută cu două sloturi pentru card de memorie SD, compatibil cu UHS-II de înalta viteză și capacitate ridicata.

poza sasiu corp metalic mirrorless Panasonic Lumix G9
corpul metalic – Panasonic Lumix G9

LUMIX G9 integrează conectivitate Bluetooth și Wi-Fi pentru a oferi o experiență de înregistrare mai flexibilă și partajare instantanee a imaginilor datorită operării ușoare. Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 (BLE: Bluetooth Low Energy) permite conectarea cu un smartphone sau o tabletă, cu un consum minim de energie. Pentru Wi-Fi, se poate selecta o bandă de 5 GHz (IEEE802.11ac) pe lângă bandă convențională de 2,4 GHz (IEEE 802.11b/g/n) pentru o conexiune mult mai securizată și stabilă.

anunt terenuri vanzare valea doftanei prahova

Mirrorless-ul Panasonic LUMIX G9 este disponibil în următoarele modele:
– DC-G9 – doar corpul camerei
– DC-G9L – kit cu obietivul Leica H-ES12060E (12-60mm, f/2,8-4,0)

– DC-G9M – kit cu obiectivul H-FS12060E (12-60mm, f/3,5-5,6)

Panasonic LUMIX G9 va fi disponibil în România la un preț de 7999 lei, aparatul fiind listat aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.