Panasonic Lumix S1 si S1R lansate oficial

Panasonic făcuse public intențiile de a realiza aparate foto mirrorless cu senzor full-frame, iar acum ele sunt lansate oficial pe piață. Este vorba despre modelele Lumix S1 și S1R.

Panasonic Lumix S1 poza aparat foto mirrorless full frame
Panasonic Lumix S1 – aparat foto mirrorless full-frame

Aparatele foto mirrorless S1 și S1R sunt rezultatul colaborării dintre Panasonic, Sigma și Leica, acestea au fost prezentate pentru prima dată la Photokina 2018.

Panasonic Lumix S1 este conceput pentru fotografii excepționale, dar și pentru filmări de calitate profesională, fiind construit în jurul monturii L, oferind creatorilor media toate beneficiile unui senzor full-frame de înaltă sensibilitate.

Senzorul CMOS de 24.2 megapixeli full-frame este una din noutățile aduse de Lumix S1. Echipat cu o stabilitate remarcabilă a imaginii și un nou procesor Venus Engine, mirrorless-ul performează la cele mai înalte standarde în fotografie permițând totodată realizarea de înregistrări video de calitate excepțională cu detalii de lumini și umbre bine echilibrate.

Panasonic Lumix S1 poza senzor full frame mirrorless
Panasonic Lumix S1 – senzor full-frame

Atunci când este nevoie de un plus de rezoluție, modul High Resolution poate fi utilizat pentru a crea imagini cu o claritate uluitoare de 96 milioane de pixeli. Modul combină informațiile înregistrate în opt expuneri în rafală în timp ce sistemul Body I.S. realizează ajustări de precizie ale poziției senzorului. Rezultatul este un fișier RAW de 12.000 x 8.000 pixeli cu un volum impresionant de informații. O caracteristică a modului de înaltă rezoluție este opțiunea de a corecta neclaritatea în mișcare. Dual I.S. 2 pentru compensarea incredibilă a vibrațiilor

poza aparat foto mirrorless panasonic s1 sir
Panasonic S1 si S1R

Sistemul 5-axis Body I.S. (stabilizator de imagine) compensează efectele de tremur al camerei pentru a încetini vitezele declanșatorului de până la 5,5 trepte mai mult decât se obișnuiește în mod normal. Combinat cu 2-axis O.I.S. (stabilizator optic de imagine) în obiectivele din seria LUMIX S, sistemul Dual I.S. 2 crește nivelul de compensare la 6 trepte* 2 , lucrând la eliminarea efectelor unei multitudini de mișcări ale camerei, atât la fotografia statică cât și la filmarea video. Prin utilizarea tehnologiei sofisticate, vibrațiile sunt măsurate atât cu ajutorul unui senzor giroscopic cât și utilizând informații de la CMOS și de la senzorul accelerometrului din
cameră.

Combinând detectarea contrastului și tehnologia DFD unică de la Panasonic cu procesarea ultra-rapidă, se obține un sistem de focalizare care asigură rapiditate și precizie. Pentru a obține o focalizare extrem de rapidă și precisă, procesorul Venus Engine, senzorul CMOS și noile obiective LUMIX S comunică la o viteză de până la 480 fps permițând sistemului să reacționeze în 0.08 secunde. Autofocusul funcționează cu un nivel minim remarcabil de lumină, de doar -6 EV.

Focalizarea și urmărirea sunt sporite cu Advanced Artificial Intelligence Technology (tehnologia avansată cu inteligență artificială) care detectează ființe umane, câini, pisici și păsări. Identificarea subiectului ajută sistemul să anticipeze caracteristicile de deplasare, permițând funcției de autofocus să urmărească subiectul chiar atunci când este cu spatele. Detectarea facială, a ochiului și a pupilei asigură focalizarea corectă a portretelor.

photosetup.ro

Pentru situații în mișcare, Panasonic Lumix S1 este capabilă să fotografieze cu o viteză de 9 fps în AFS sau 6 fps cu focalizare continuă. Modul foto 6K permite realizarea în rafală a fotografiilor JPEG de 18 milioane de pixeli la 30 fps, în timp ce modul foto 4K oferă secvențe la 30 sau 60 fps cu o rezoluție de 8 megapixeli.

Pentru a capta momentul decisiv, fotograful încadrează imaginea folosind vizorul electronic, dotat cu ecranul OLED cu 5.76 milioane de puncte. Vizorul Real View Finder oferă rate de refresh de până la 120 fps și o defazare practic inexistentă de doar 0.005 secunde pentru urmărirea cursivă și realistă a mișcărilor la panoramarea cu subiecte în mișcare. Rezoluția display-ului, alături de raportul de contrast de 10.000:1, asigură o imagine foarte clară și detaliată. Gradul de mărire al vizorului poate fi ajustat de la 0.78x la 0.74x sau 0.7x pentru confortul fotografului.

poza lcd mobil aparat foto mirrorless Panasonic Lumix S1
ecran LCD mobil – Panasonic Lumix S1 si S1R

Ecranul tactil al camerei de 3.2 inci oferă o rezoluție de 2.1 milioane de puncte și este montat pe un monitor posterior pivotant pe trei axe care permite orientarea imaginii pentru o vedere în unghi jos sau înalt atât la orientarea portret cât și la orientarea tip vedere. Modul nocturn, Live View Boost și butoanele luminoase vin în sprijinul fotografilor care lucrează în condiții de lumină precară, iar partea superioară a camerei este echipată cu cel mai mare ecran LCD de stare cu lumină din spate din clasa sa pentru a informa în permanență și cu rapiditate fotograful în legătură cu setările importante pentru captarea imaginilor.

Caracteristici video profesionale

Panasonic Lumix S1 poate filma 4K la 60/50p în timp ce citirea la rezoluție maximă este obținută la 30p pentru imagini excepționale, curate și detaliate.

Utilizând amplitudinea maximă a senzorului, distanța focală a obiectivelor este menținută oferind posibilități creative cu o adâncime extremă a câmpului vizual.

Mirrorless-ul oferă o varietate de curbe gamma, inclusiv standarde specifice industriei precum Cinelike D/V și Like709. Pentru a ușura activitatea de post-producție, a fost conceput un nou Flat Mode cu un grad mai redus de contrast și saturație, pentru utilizare versatilă. Noul profil Hybrid Log Gamma (HLG) permite înregistrarea într-o gamă dinamică și mai amplă cu culori bogate (Like2100) pentru a imita abilitățile ochiului uman.

Vă recomand să vedeți: Secventa Time lapse la rezolutie 4K cu Panasonic FZ1000

Lumix S1 permite înregistrarea video cu până la 4K 60/50p 4:2:0 în 8 Bit direct pe cardul SD sau XQD. Mostrele de culoare 4:2:2 pot fi redate prin HDMI. Panasonic va furniza un cod software pentru a debloca opțiunea de înregistrare 4K 60/50p 4:2:2 10 Bit prin ieșirea HDMI și 30p/25p/24p în 4:2:2 10 Bit intern, pe parcursul anului 2019. Această actualizare va aduce camerei LUMIX S1 V Log cu o gamă dinamică de top în industria de profil. În timp ce înregistrările 4K/60p și de înaltă viteză se supun unor limitări de timp, filmările 4K/30p și Full HD pot fi realizate fără limită de timp. High Speed Video permite 2x slow motion la 60fps în 4K, și până la 6x slow motion în Full HD cu o frecvență a cadrelor de până la 180fps.

poza accesorii foto video panasonic lumix s1 s1r
accesorii foto-video compatibile Panasonic Lumix S1 si S1R

Captarea sunetului este susținută de o intrare pentru microfon de 3.5 mm în timp ce înregistrarea audio poate fi monitorizată folosind portul pentru căști de 3.5 mm. Calitatea audio performantă poate fi obținută folosind adaptorul pentru microfon DMW-XLR1 în talpa cu braț dublu (hot shoe) cu microfoane profesionale și surse de captare XLR.

Adaptat condițiile dure de lucru

Dezvoltată pentru fotografii profesioniști, Panasonic Lumix S1 a fost construită cu carcasă frontală și posterioară turnată din aliaj de magneziu și cu garnituri de etanșare la fiecare articulație, cadran și buton, pentru a rezista în condiții dure de utilizare. Aparatul foto mirrorless este rezistent la praf, stropi și funcționează la temperaturi de până la -10°C.

Declanșatorul este conceput pentru a rezista la până la 400.000 de acționări. Acesta permite timpi de expunere acționați mecanic de până la 1/8000 sec pentru a garanta captarea subiecților aflați în mișcare rapidă chiar și la utilizarea setărilor de apertură amplă a obiectivelor rapide în lumină solară puternică. Blițul extern poate fi sincronizat cu cea mai rapidă viteză a declanșatorului disponibilă în industrie, de 1/320 secunde.

ishoot.ro

Butoanele de control și cadranele sunt amplasate pe baza unui studiu ergonomic, permițând utilizatorului să se concentreze pe fotografiere. Adoptarea unui joystick cu acționare în 8 direcții și o interfață pentru utilizator atent studiată permite de asemenea operarea rapidă în timpul ședinței foto. Un sistem de blocare previne operarea accidentală, iar utilizatorul poate alege ce funcții să blocheze.

Vă recomand să citiți: Leica DG Vario-Elmarit 50–200mm f/2.8-4 ASPH este noul teleobiectiv zoom fabricat de Panasonic

Fotografii își pot proteja de asemenea lucrările programând camera să aplice automat detaliile personale și informațiile de copyright pe fișiere de îndată ce fotografiile sunt înregistrate. Lumix S1 beneficiază de sloturi duble pentru carduri de memorie SD (UHS-II) și XQD* 3 , iar în viitor se va asigura și compatibilitatea cu CFexpress.

Panasonic Lumix S1 slot dual card memorie
Panasonic Lumix S1 si S1R – dual slot card

Rezistența la praf și stropi nu garantează excluderea completă a daunelor în cazul în care camera vine în contact direct cu praful și apa.

Panasonic Lumix S1 are un preț de 18.999 lei kit cu obiectivul 24-105mm F4 DC-S1ME-K și este disponibil aici și aici

Panasonic Lumix S1R – rezoluție înaltă

Lumix S1R este dotat cu un senzor CMOS de 47.3 milioane de pixeli, aceasta este camera cu cea mai înaltă rezoluție full-frame mirrorless din lume (la data publicării acestui articol), oferind imagini de o calitate nemaiîntâlnită până în prezent, cu detalii excepționale, o mare acuratețe a scalei cromatice și o reproducere superbă a culorii.

poza senzor full frame Panasonic Lumix S1R
Panasonic Lumix S1R – senzor full-frame

Pentru situații în care este necesară o rezoluție de peste 47.3 milioane de pixeli, fotografii pot crea imagini de 187 milioane de pixeli folosind modul de rezoluție înaltă al camerei foto mirrorless. Această funcție combină informațiile înregistrate în opt expuneri în rafală în timp ce sistemul Body I.S. ajustează poziția senzorului. Rezultatul este un fișier RAW de 16.736 x 11.168 pixeli cu un volum impresionant de informații. O caracteristică a modului de înaltă rezoluție este opțiunea de a suprima neclaritatea în mișcare.

În rest multe din caracteristicile de la modelul S1 sunt prezente și la S1R.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Panasonic Lumix S1R – principalele specificații tehnice:
•Senzor Live MOS de 47,3 Megapixeli (8368×5584)
•Sistem de autofocus cu 225 de puncte
•Stabilizare de imagine pe 5 axe
•Captura internă 4K/60p ( 59.94p, 150Mbps (4:2:0 8-bit LongGOP)
•Shutter electronic cu o viteză de 1/16000
•Shutter mecanic cu o viteză de 1/8000
•Plajă ISO: 100-25600
•Mod foto 6K la 30 fps
•Fotografiere în rafală la 20 fps cu autofocus continuu ( 60 fps cu autofocus fix )
•Buffer-ul poate stoca 50 cadre în format RAW
•EVF OLED cu 5,7 milioane de pixeli și magnificare de 0,78x
•LCD tactil articulat de 3 inch cu 2,1 milioane de pixeli
•Stocare: SDXCl UHS II + Slot XQD
•Conectivitate wireless: 802.11ac Wi-Fi, NFC și Bluetooth
•Porturi: USB 3.1 Gen 1, HDMI, jack microfon/căști
•Construcție din aliaj de magneziu
•Rezistență împotriva apei și a prafului
•Dimensiuni: 149 x 110 x 97 mm
•Greutate: 890 grame

Panasonic Lumix S1R are un preț de 21.999 lei kit cu obiectivl 24-105mm F4 DC-S1RME-K și este disponibil aici și aici

fotostefan

One thought on “Panasonic Lumix S1 si S1R lansate oficial”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.