Panasonic LUMIX S5 noul mirrorless pentru filmari 4K

Panasonic a anunțat noul mirrorless full-frame Lumix S5. Aparatul foto Panasonic Lumix S5 prezintă performanțe excepționale, fiind destinat atât fotografilor cât și pasionaților de videografie.

Panasonic LUMIX S5 aparat foto mirrorless senzor full frame
Panasonic LUMIX S5 – senzor full-frame

Panasonic Lumix S5 beneficiază de multe dintre avantajele modelelor Lumix S1, însă într-un corp mai compact, dar care nu renunță la multe dintre funcțiile de filmare și fotografiere de top.
De asemenea, noul Lumix S5 vine și cu tehnologii folosite pe camerele video profesionale, acest model fiind recomandat în special pentru filmare în rezoluție 4K.

aparat foto mirrorless filmari 4k panasonic
LUMIX S5 kit 20-60mm F3.5-5.6

La baza noii camere LUMIX S5 se află senzorul CMOS full-frame de 35 mm și 24.2 megapixeli care oferă o performanță deosebită în gama dinamică. Mai mult, LUMIX S5 adoptă tehnologia Dual Native ISO pentru a oferi niveluri de sensibilitate de până la ISO 51200. Astfel, camera poate să filmeze atât la 640 cât și la 4.000 ISO și să aleagă automat setarea potrivită pentru condițiile de iluminare. Astfel, poți avea imagini clare, fără zgomot de imagine, atât în lumină naturală puternică, la ISO scăzut, cât și în lumină mai slabă, la ISO ridicat.

poza aparat foto mirrorless video 4k
Lumix S5

Noul model al gamei, LUMIX S5 poate să înregistreze intern la 4K 60p/50p 4:2:0 10-biți și 4K 30p/25p 4:2:2 10-biți. De asemenea livrează pe ieșirea HDMI imagini 4K 60p/50p 4:2:2 10-biți. La înregistrarea internă în format 4K 30p/25p 4:2:0 8-biți nu există limită de timp. Tehnologia de disipare a căldurii utilizată de Panasonic oferă înregistrări video stabile de durată îndelungată.
LUMIX S5 oferă un dynamic range de 14+ stopuri, la fel de larg ca și camerele de cinema și compatibilitate V-Log / V-Gamut cu cunoscuta “VariCam Look”. Sunt oferite mai multe formate și moduri de filmare, inclusiv modul anamorfic 4:3, Slow & Quick Motion, interval shooting la 4K/60p și 4K HDR.

Panasonic Lumix S5 este dotat și cu funcții interesante

Câteva funcții mai interesante ale camerei Lumix S5 de la Panasonic ar fi Slow & Quick Mode, care permite înregistrarea de materiale video la rezoluție 4K, care poate fi accelerată viteză de 30 de ori mai mare decât normal, dar poate fi și încetinită de 2,5 ori. Aparent, focalizarea automată funcționează în aceste două moduri.

Citește și: ADATA HD710 Pro 4TB – review hdd extern USB 3.1

O altă funcție numită High Resolution mode poate realiza fotografii la rezoluție de 96 de megapixeli. Acest mod de utilizare beneficiază de pe urma sistemului de stabilizare intern al senzorului, care mișcă puțin câte puțin senzorul pentru realizarea a opt cadre consecutive. La final, fotografia finală are o rezoluție de 12.000 x 8.000 pixeli. Panasonic spune că sistemul său de stabilizare pe cinci axe alături de stabilizarea pe două axe din lentilele stabilizate pot fi folosite în tandem pentru fotografii, dar și pentru filmare.

Tehnologia de stabilizare pe 5 axe Dual I.S.2, care combină stabilizarea imaginii în cameră pe 5 axe (Body I.S.) și stabilizarea optică a imaginii în obiectivele din seria LUMIX S, compensează tremuratul camerei, permițând utilizarea unei viteze a obturatorului până la 6.5 stopuri.

LUMIX S5 deține un vizor mare cu o rație de magnificare de aproximativ 0.74x. Afișajul de înaltă precizie și viteză OLED are o rezoluție de 2360 de mii de puncte. Folosirea tehnologiei OLED pentru vizor aduce un răspuns rapid cu întârzieri minime mai mici de 0,005 secunde. Cu o distanță de aproximativ 20 mm până la ochi, oferă o vizibilitate crescută și confort pentru utilizatorii de ochelari.

ecran lcd mobil aparat foto mirrorless Panasonic LUMIX S5
lcd mobil – LUMIX S5

Displayul de 3 inch aspect 3:2 fără limitare a unghiului de vizualizare este fabricat în tehnologie LCD cu rezoluție de 1840000 pixeli, ce permite și control tactil. Compunerea cadrului în timpul înregistrării în diferite tipuri de aspect, cum ar fi 16:9, 4:3, 1:1, 4:5, 5:4 și 9:16 poate fi verificată cu funcția Frame Marker. Indicatorul REC Frame atenționează dacă în acel moment camera înregistrează sau nu.

evomag.ro

Designul robust concentrat pe rezistența la stropi și praf asigură o fiabilitate deosebită noului Lumix S5, apreciată atât de fotografii profesioniști cât și de cei pasionați de fotografie.

poza butoane Panasonic LUMIX S5 aparat foto mirrorless
butoane

Datorită eficienței energetice deosebite și a noului acumulator de înaltă capacitate de 2200 mAh, LUMIX S5 poate înregistra aproximativ 470 de fotografii (folosind vizorul electronic LVF) și 1500 de fotografii în modul Power Save al vizorului electronic. LUMIX S5 permite încărcarea acumulatorului prin portul USB dar și alimentarea dispozitivelor externe prin același port.
Deține un slot dublu pentru carduri SD (UHS-IIx1 și UHS-I x1) și suportă conexiuni WiFi 5GHz/2.4GHz și Bluetooth 4.2.

Citește și: Panasonic prezinta doua obiective pentru aparatele foto mirrorless full-frame Lumix S

Gama de camere mirrorless full-frame LUMIX S a adoptat sistemul de montură L-Mount care permite utilizatorilor să utilizeze obiective actuale și viitoare oferite de Panasonic, Leica Camera și Sigma.

Noul Panasonic Lumix S5 are un preț de 9.999 lei (body) sau 10.999 lei cu obiectivul 20-600mm F3.5-5.6.
Pentru preț actualizat și promoții verificați la F64 sau la Photosetup sau la eMag

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.