Parcul Herastrau din Bucuresti are o pasarela noua pentru pietoni si biciclisti

Weekendul trecut având o ședință foto în apropiere de parcul Herăstrău, la final, la întoarcerea spre casă am trecut prin parc, astfel am aflat că în sfârșit s-a construit o pasarelă, care ne permite să traversăm în siguranță lacul.

poza pasarela pietoni biciclisti lac parc herastrau bucuresti
pasarela – Herastrau, Bucuresti 2017

Pentru cei care nu știu, până la apariția acestei pasarele sau pod era destul de periculos traversarea lacului, deoarece podul CFR nu oferă o bună siguranță pietenilor, iar pentru bicicliști traversarea lacului Herăstrău era și mai complicată. Anul acesta acolo a murit o persoană, lovită de tren ! Cei de la Primăria Capitalei au dat vina pe Ministerul Transporturilor că nu eliberează autorizațiile necesare, aceștia din urmă spuneau că de fapt nu au primit nici o cerere din partea Primăriei, Apele Române au fost și ele luate la întrebări etc !

fotografie pasarela pod pietoni biciclisti parcul Herastrau Bucuresti
poduri

photosetup.ro

foto poze pasarela pod pietoni biciclisti parcul Herastrau Bucuresti
biciclisti – Herastrau noul pod

Dar iată că circul Dâmbovițean s-a terminat … aproape cu bine, pentru că rămâne de văzut dacă la iarna pasarela/pontul/podul o să fie ușor de folosit. Una din rampele acestui pod are o înclinare destul de mare și nu m-ar mira ca la apariția poleiului sau a gheței să patinăm strajnic pe acolo!

poze fotografii pasarela pod pietoni biciclisti parcul Herastrau Bucuresti
rampa inclinata – pod Herastrau

Conform unui comunicat oficial, lucrările au fost realizate prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale.

poze pasarela pod pietoni biciclisti parcul Herastrau Bucuresti
pod pietoni – pod CFR – Herastrau

Vă recomand să citiți: Lacatele dragostei in parcul Herastrau?

Lucrarea ”ambițioasă” – podul metalic – are o lungime de zece metri și o lățime de aproximativ patru metri, cu o înălțime de 80 cm față de malurile lacului. Citisem pe undeva că militarii au montat podul în câteva ore, dar cei de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) au avut nevoie de vreo 2 săptămâni să facă rost de cele două rampe de acces, iar una dintre ele este montată prea înclinat.
Ca fapt divers se pare că în trecut în zonă chiar era o pasarelă pentru pietoni vezi fotografia realizată în 1925 de Nicolae Ionescu .

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.