Pentax K-S1: dslr-ul cu leduri

Se pare ca unele firme producatoare de aparatura foto nu se multumesc cu designul clasic existent la majoritatea aparatelor foto digitale actuale si vin cu propuneri cel putin indraznete, ca sa nu le numit altfel! Astfel Pentax a lansat pe piata un dslr dotat cu leduri color! Noul model K-S1 are incorporat in carcasa, pe grip mai exact, citeva led-uri.

Pentax K-S1 alb
Pentax K-S1

Despre cele 5 led-uri de pe grip, firma japoneza, afirma ca isi vor schimba culoare in functie de modurile de utilizare al aparatului foto, de exemplu devin rosii in timpul filmarii. In plus ele indica si activarea timer-ului atunci cind faceti fotografi cu temporizator la 10 secunde. Oricum ramine de vazut daca aceste led-uri chiar sunt practice sau au mai mult un rol “estetic”.

ishoot.ro

Si, probabil nu era suficienta aceasta idee cu led-uri, Pentax K-S1 va fi disponibil in 12 variante de culori! Ramine de vazut daca vor oferi si obiective colorate, asortate cu corpul (body) aparatului de fotografiat.

12 culori Pentax K-S1
Pentax K-S1 culori

Totusi, in ciuda aparantelor, Pentax K-S1 se doreste un aparat de fotografiat serios. Are un senzor CMOS de 20 de megapixeli fara filtru AA, are ISO maxim 51.200, un sistem AF cu 11 puncte de focus (din care 9 tip “Cruce”), poate declansa cu timpi de expunere intre 30s si 1/6000, dispune de vizor optic cu pentaprisma si acoperire 100% a cadrului si poate filma Full HD 1080 30p.

Primele fotografii realizate cu Pentax K-S1 pot fi vazute pe site-ul oficial.

Nici meniurile nu au “scapat” de schimbare, dar firma nipona, ne asigura ca noua interfata este suficient de intuitiva pentru a fi utilizata de catre toti utilizatori, inclusiv asa numitii fotografi entuziasti (noul K-S1 se adreseaza mai mult lor, fiind un aparat foto entry-level).

Pentax K-S1 negru
Pentax K-S1

Iar ca dimensiuni Pentax K-S1 este chiar mai mic decit cel mai mic dslr, respectiv Canon 100D. Si apropo, va reamintesc ca mai sunt si alte dsl-uri color, de exemplu chiar Canon 100D are o varianta pe alb dar cel mai colorat dslr, este , surpriza, sau nu, tot un Pentax, adica modelul K-x Korejanai Robot Model. Ambele dslr-uri color pot fi vazute aici .

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Revenind la Pentax K-S1 acesta are dimensiunile 121 x 93 x 70 mm si cintareste aprox. 558g. Salvarea imaginilor foto-video se face pe carduri
SD/SDHC/SDXC.
Pentax K-S1 va fi disponibil in magazine incepand cu luna Septembrie, la un pret de aproximativ 700 Euro pentru body.

fotostefan

One thought on “Pentax K-S1: dslr-ul cu leduri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.