Pentax Q10

Pina la noi vesti din partea Sony sau Nikon va aduc la cunostinta ca si compania Pentax-Ricoh a lansat un nou aparat foto mirrorless din seria Q, denumit Pentax Q10:

aparat foto pentax mirrorless
Pentax Q10

Pentax Q10 include acum un senzor de imagine CMOS 1/2.3″ BSI de 12,5 megapixeli, sensibilitatea nativa a senzorului a crescut pana la ISO 6400 iar viteza de fotografiere in rafala este de 5 cadre pe secunda.
Sistemul de focalizare a fost imbunatatit iar in modul “Face detection” aparatul poate recunoaste pana la 12 persoane din cadrul ce urmeaza a fi fotografiat, pentru a va asigura ca toate persoanele din imagine sunt in zona de claritate.
Pentax Q10 beneficiaza de un sistem de stabilizare integrat in body si sistem automat de curatare a senzoului de imagine.

Pentax Q10 va fi disponibil in magazinele din Romania incepand cu jumatatea lunii Octombrie, iar pretul estimativ este de 700 USD cu obiectivul de kit standard.
Va exista si un adaptor care permite utilizarea obiectivelor cu montura Pentax K pe noul Q10. Adaptorul va costa aproximativ 300 USD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.