Photoshop a implinit 25 de ani

Binecunoscutul program de prelucrare foto Photoshop, produs de firma americana Adobe, tocmai a implinit 25 de ani de la “nastere”.

mig 21 lancer flares
MIG 21

poza este reala!

In 1987, Thomas Knoll dezvolta un program pentru afisarea de imagini alb-negru pe monitoarele calculatoarelor, atunci doar alb-negru.
In 1988 este publicata prima imagine prelucrata cu Photoshop (sau “photoshopata” cum se mai foloseste in vorbirea populara): “Jennifer in Paradise“, iar in 1989 este dobandita licenta pentru respectivul program de prelucrare foto.

Un an mai tirziu, mai exact in februarie 1990 este lansat Adobe Photoshop 1.0. In prezent Photoshop a ajuns la versiunea CC, dar exista versiuni si pentru dispozitivele mobile, precum smartphone sau tableta, asa cum v-am anuntat si eu in acest post, ba chiar am scris un scurt review pentru Photoshop Express, care poate fi citit in acest post

corectare automata fotografie
corectare automata

In 2013, adica atunci cind Photoshop-ul tocmai trecuse de adolescenta, implinind virsta de 20 ani, membri fondatori ai companiei Adobe s-au intalnit si au discutat despre istoria aparitiei acestui program de editare foto. Respectiva discutie poate fi urmarita aici.

Iar daca sunteti curiosi sa aflati citeva din “secretele” prelucrarii pozelor inaintea aparitiei programului Photoshop, cititi si acest post.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.