Photoshop Express pentru dispozitivele mobile – scurt review

Photoshop Express este o aplicatie (app) gratuita de prelucrare a fotografiilor destinata dispozitivelor mobile, gen tableta sau smartphone, care au ca sistem de operare Android, iOS sau chiar Windows 8.

Adobe Photoshop Express
Adobe Photoshop Express

Eu am testat programul de editare foto, Photoshop Express, pe tableta Nexus 7, care are Android KitKat.

Adobe Photoshop Express are 22MB si poate fi descarcat gratuit din Google Play pentru dispozitivele cu Android, sau App Store daca aveti iPhone sau iPad, iar cine are smartphone sau tableta cu Windows 8 poate descarca Express din Windows Store, iar site-ul oficial pentru Photoshop Express este aici.

Photoshop Express permite corectarea automata a expunerii si a culorilor si include functii speciale pentru corectarea balansului de alb, a incadrari (crop), a expunerii si a culorilor (inclusiv sliderul Vibrance cu care sunteti probabil obisnuiti din Adobe Lightroom).

vibrance photoshop express
vibrance
clarity photoshop express
clarity

Aplicatia are un design simplu, intuitiv si permite prelucrarea fotografiilor din memoria telefonului/tabletei sau cele realizate cu camera foto din dotare telefonului/tabletei, sau editarea imaginilor incarcate in Adobe Revel.

Trebuie sa marturisesc ca eu am fost impresionat de rezultatele bune obtinute cu un singur “click” pe functia Auto Corect, care ajusteaza automat imaginile (expunere, contrast, luminozitate).

auto corrections photoshop
corectii automate
corectare automata fotografie
corectare automata

Daca totusi nu sunteti multumit de rezultatele obtinute cu Auto Corect, puteti incerca functia Corrections. Asa cum indica si numele aveti la dispozitie Corectii pentru: expunere, contrast, balans de alb, sharpen (clarificare), etc, acestea avind un slider ce permite modificarea intensitatii filtrului respectiv, dar si modul auto.

prelucrare poze android photoshop
corectii manuale
claritate sharpen fotografie
sharpen

Pentru imagini mai deosebite puteti incerca Efectele sau Looks cum sunt ele numite in Photoshop Express.

poza parc joaca iarna
original
efect iarna photoshop express
looks winter

Alegerea efectelor (Looks) se face, din nou, printr-un singur click. Photoshop Express va pune la dispozitie peste 20 de filtre, ca de exemplu: vibrant, autumn, spring, summer, winter, B&W, vivid, etc.

efecte photoshop express
efecte carmine – misty
poza originala neprelucrata
fara filtru

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

summer photoshop express
efectul summer
silvered photoshop express
efectul silvered

looks photoshop express
efecte silvered si autumn
photoshop express kitkat
autumn – silvered
photoshop express efecte poze
normal – summer

Singura limitare intilnita la aceste efecte, este faptul ca nu pot fi combinate direct din aplicatie. Daca doriti sa combinati doua sau mai multe efecte, mai intai trebuie sa aplicati efectul, sa salvati imaginea, iar apoi o redeschideti si aplicati al doilea efect.

efecte photoshop app
combinare efecte

Corectarea incadrarii, indreptarea orizontului sau schimbarea formatului se poate face foarte usor cu functia Crop, care ofera inclusiv functia Flip orizontal sau vertical.

decupare poza
crop
indreptare poza
rotire

Un meniu special este dedicat functiei pentru corectarea efectului de “ochi rosii” (red eyes), dar pe care eu nu l-am testat, deoarece nu am gasit nici o poza unde sa fie prezent efectul de ochi rosii.

minio
minio

Dupa terminarea prelucrarilor, aplicatia permite salvarea fotografiei in memoria smartphoneului/tabletei sau distribuirea ei pe cele mai populare retele sociale, inclusiv Facebook, Twitter, Tumblr, sau Instagram.Din pacate, in momentul salvari, nu puteti redenumi fotografia prelucrata. Alta limitare, este lipsa posibilitatii adaugarii de text pe imagine.

salvare fotografii
salvare poze

Impresiile generale sunt bune, app-ul Photoshop Express raspunde repede la comenzi, nu are lag iar modul de utilizare este intuitiv. Chiar daca nu are nici o legatura cu Adobe Photoshop pentru desktop-uri, in afara catorva functii de ajustare foarte simple, similare, Photoshop Express merita incercat doar daca aveti nevoie de prelucrari simple si rapid executate, iar daca aveti nevoie de mai multe optiuni pentru prelucrare, inclusiv layere, incercati, contra cost, varianta Photoshop Touch.

Daca folositi Android KitKat nu uitati ca aveti deja la dispozitie un editor de imagini, chiar mai complet decit Photoshop Express, despre care v-am anuntat aici.

fotostefan

3 thoughts on “Photoshop Express pentru dispozitivele mobile – scurt review”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.