Pionerii aviatiei romane celebrati in cadrul proiectului “City Of Energy”

Dupa ce am vazut desfasurarea de forte si manevrele dibace de la Bataia cu Apa, mi-am continuat drumul prin parcul Kiseleff unde am “descoperit” un alt post de transformare al Enelului frumos colorat cu graffiti.

enele City Of Energy
City Of Energy

Dupa cum se observa din imagine acest post de transformare al companiei Enel celebreaza pionerii aviatiei romane.

Pe peretii postului de transformare Enel din parcul Kiseleff au fost pictati pionierii aviatiei romane; Aurel Vlaicu, Henri Coanda si Traian Vuia alaturi de inventiile lor.

traian vuia graffiti
traian vuia – city of energy

Traian Vuia, cel care a realizat primul zbor autopropulsat cu un aparat mai greu decat aerul, la Montesson, langa Paris, in 1906.

traian vuia graffiti enel
Traian Vuia post de transformare Enel

Pe 17 iunie 1910, Aurel Vlaicu a decolat deasupra Campului Cotroceni, cu primul avion construit pe teritoriul romanesc. Prin aceasta realizare aeronautica, Romania a devenit a treia tara din lume, dupa Statele Unite ale Americii si Franta, pe teritoriul careia s-a zburat cu un aparat original, inventat, construit si pilotat de un cetatean al tarii respective.

City Of Energy kiseleff bucuresti
post transformare enel kiseleff

Trei ani mai tarziu, Aurel Vlaicu daruieste lumii o noua inventie. “Vlaicu III” a fost primul avion functional din lume construit integral din metal.

criando.ro

Aurel Vlaicu incearca sa traverseze Carpatii cu acest avion, dar se prabuseste langa Campina.

aurel vlaicu enele parc kiseleff
Aurel Vlaicu – graffiti

Henri Coanda, inventatorul avionului cu reactie si al efectului care ii poarta numele.

post transformare enel graffiti
graffiti henri coanda

Enel prin proiectul “City of Energy” isi propune sa transforme Bucurestiul intr-un oras plin de culoare, oferind posturile sale de transformare ca suport pentru arta urbana.

Postul de transformare se afla in spatele centrului de inchiriat biciclete si nu ma mir ca nu l-am vazut cind am trecut prin zona dupa terminarea ceremoniei organizata la Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor cu ocazia Zilei Aviatiei Romane, deoarce este “mascat” de copaci.

copaci parc kiseleff enel
natura

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

post transformare enel parc kiseleff graffiti
in parcul kiseleff

Desenele poarta semnatura artistilor urbani Fear si Suflo si din cite am aflat este cel de-al noualea post de transformare pe care compania Enel il inaugureaza in cadrul proiectului City of Energy; acest proiect aflandu-se la a patra editie. Sase dintre ele se afla in Bucuresti (vi le-am prezentat si eu pe cele de la Pipera si din Cotroceni), unul in Constanta si unul in Timisoara.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “Pionerii aviatiei romane celebrati in cadrul proiectului “City Of Energy””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.