Plimbare pe dealul Ciuperca – locul de promenada panoramica a Oradei

Dacă în trecut Dealul Ciuperca era o zonă cu caracter religios, având numele Dealul Calvarului sau Kálvária, în prezent este un frumos loc de promenadă care oferă o vedere panoramică a Oradei.

traseu dealul ciuperca oradea plimbare vedere panoramica oras traseu
Dealul Ciuperca Oradea

Dealul Ciuperca, unul din simbolurile orașului Oradea, este locul potrivit de unde te poți bucura de răsărit, apus și cerul înstelat (dacă vreme permite!).

fotografie cer nor oradea vedere panoramica loc pentru poze
linistea de dinaintea furtunii

În trecut pe dealul Ciuperca era o capelă numită Kalvaria, care era un simbol religios local. Capela a fost demolată în anul 1955 de autorităţile comuniste, iar mai târziu s-a construit un restaurant sub forma de ciupercă, de aici venind denumirea populară a dealului, Ciuperca.

poza restaurant ciuperca oradea unde mananci
Restaurant Ciuperca

Dealul Ciuperca poate fi găsit cu ușurință urcând cu mașina până în capătul străzii Graurilor sau pornind la pas de pe strada Olteniei – între nr. 68 și 70. Acest punct turistic a fost reamenajat de curând.

Harta traseu dealul Ciuperca

Pe traseul spre vârful dealului veți găsi multe băncuțe, pergole, zone de relaxare, o cafenea, puncte de belvedere legate între ele cu o alee și mult spațiu verde.

poza fotografiere cu telefonul mobil vedere panoramica oradea
fotografa

Video cu unul din locurile pentru poze Oradea:

flanco.ro/

Apus de pe dealul Ciuperca Oradea:

Odată ce ajungi pe vârful dealului poți admira clădirile vechi și noi ale orașului, precum și cele mai importante obiective turistice, cum ar fi Palatul Episcopal, Catedrala Ortodoxă și Primăria. Fie că ești un fotograf pasionat sau pur și simplu vrei să te bucuri de frumusețea arhitecturii locale, acest loc îți oferă o perspectivă unică asupra Oradiei.

poza apus dealul ciuperca oradea romania obiectiv turistic
Apus – dealul Ciuperca

Un alt aspect deosebit al plimbării pe dealul Ciuperca este atmosfera liniștită și relaxantă pe care o transmite. Într-o zi însorită, te poți bucura de un picnic în aer liber sau pur și simplu te poți relaxa pe o bancă, savurând momentul și admirând peisajul. Această escapadă naturală în mijlocul orașului oferă o oportunitate de a scăpa de agitația urbană și de a-ți reîncărca bateriile într-un mediu pitoresc.

poza flori lavanda dealul ciuperca oradea obiectiv turistic romania
flori – poza cu efect

Plimbarea pe dealul Ciuperca din Oradea reprezintă o experiență minunată pentru iubitorii de natură și pasionații de istorie. Cu peisaje impresionante și un patrimoniu bogat, acest loc oferă o incursiune în frumusețile Oradiei.

Citește și: Croaziera de Craciun sau Revelion: Traieste magia sarbatorilor pe mare

Indiferent dacă ești un turist sau un localnic, această destinație este perfectă pentru a petrece o zi relaxantă în mijlocul naturii și pentru a te conecta cu istoria și cultura acestui oraș fermecător.

Imaginile au fost realizate cu mirrorless-ul Sony ZV-E10 si mai sunt publicate și la Galeria Foto

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.